Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken rondt grote deal in China af

Heineken rondt grote deal in China af

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft een vorig jaar aangekondigde miljardendeal met de grootste bierbrouwer van China nu ook formeel afgerond. Volgens een verklaring zijn alle transacties voldaan, zo bleek dinsdag. Er kan nu begonnen worden met het uitvoeren van de strategische samenwerking.

De deal met China Resources Beer (CR Beer) kost Heineken in totaal omgerekend ruim 1,9 miljard euro, zo werd eerder al bekend. Dat is goed voor een deelneming van 40 procent. In de praktijk betekent dat dat Heineken zijn bezittingen in China verkoopt aan CR Beer en dat die onder licentie bier van Heineken aan de man brengen via hun wijdvertakte distributienetwerk. Heineken verdient geld via royalties, die het daarna deels weer wil investeren in China.

CR Beer is onder meer de brouwer van Snow, in volume het grootste biermerk ter wereld. Met de overeenkomst krijgt Heineken vooral meer mogelijkheden om zijn eigen merken naar voren te schuiven in de grootste biermarkt ter wereld. Chinezen die wat meer geld te besteden hebben kiezen vaak voor duurdere, buitenlandse zogenoemde premiummerken.

Heineken betaalt 24,4 miljard Hongkong dollar (2,7 miljard euro) voor het belang in CR Beer, dat op zijn beurt voor 464 miljoen euro aan aandelen in Heineken koopt. Dat komt neer op een belang van 0,9 procent. Ook krijgt CR Beer de controle over drie Chinese brouwerijen van Heineken ter waarde van omgerekend 263 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken
Heineken Hld.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Heineken 19 apr
    89,640
    +1,86% +1,640
  2. 74,600
    +1,63% +1,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links