Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nissan ziet niks in nieuw fusieplan Renault'

TOKIO (AFN) - Nissan gaat niet in op de uitgestoken hand van Renault om weer te praten over een fusie. De Japanners zien op dit moment niks in welk fusieplan dan ook, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Jean-Dominique Senard, de nieuwe topman van Renault, deed een nieuwe poging om het Franse autobedrijf samen te smelten met de Japanse samenwerkingspartner. Eerder leidde dat onder leiding van de toenmalige leider Carlos Ghosn van de alliantie waartoe Renault en Nissan samen met Mitsubishi behoorden, ook al tot niets.

Senard stelde naar verluidt een fusie voor waarbij beide bedrijven ongeveer 50 procent van de aandelen van het nieuwe fusiebedrijf krijgen. Ook zou het aantal stoelen in het bestuur gelijk worden verdeeld. Het hoofdkantoor zou buiten Frankrijk en Japan moeten komen, mogelijk in Singapore.

Samen gedineerd

De sfeer tussen de bedrijven is al zeer moeizaam sinds de aanhouding van Ghosn in Tokio in november wegens verdenkingen van gesjoemel met de boekhouding en het wegsluizen van geld bij Nissan. Ghosn werkte op dat moment ook aan een fusie, maar in die plannen zou Renault duidelijk de lakens uitdelen.

De nieuwe afwijzing heeft de verstandhoudingen tussen Renault en Nissan geen goed gedaan. Het bestuur van beide bedrijven zou half april samen gedineerd hebben. Topman Hiroto Saikawa van Nissan zou daarbij tot ergernis van de Fransen de nieuwe avances hebben afgewezen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 april 2019 10:20
    Logisch, kijk maar eens naar een ander Japans bedrijf (Honda) hoe die lachen om bv. de uitspraken van de F1 clown Cyril Abiteboul van Renault. Die wordt vrijwel nergens meer serieus genomen. Die roept al jaren dat ze het de 3 topteams in de F1 moeilijk gaan maken. Kijk waar ze afgelopen weekend stonden. Niet alleen Ricciardo zat dit weekend in z'n achteruit. Dat zit Renault al tijden in de F1. Ik ben sowieso al geen liefhebber v.d. Franse auto's met hun niet te beste kwaliteit. Dit bericht verbaasd me dus niets.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Renault

47,730 17:36
-1,090 -2,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links