Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Lockheed Martin verhoogt winstverwachting

BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf profiteert van goede zaken met de verkoop van kruis- en luchtdoelraketten en leveringen van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).

Ook de prognose voor de jaaromzet werd opwaarts bijgesteld. In het eerste kwartaal zette de belangrijkste toeleverancier aan het Pentagon een omzet in de boeken van 14,3 miljard dollar tegen 11,6 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 1,7 miljard dollar van bijna 1,2 miljard dollar vorig jaar.

Bij de rakettendivisie steeg de omzet met 40 procent, mede dankzij hogere verkopen van Patriot-raketten. Bij de luchtvaarttak, met de F-35, was een omzetgroei met 27 procent te zien. Lockheed is ook actief op het gebied van bijvoorbeeld radarsystemen en ruimtevaart. Ook bij deze divisies namen de inkomsten toe.

Bestuursvoorzitter Marillyn Hewson sprak van een sterk kwartaal voor de onderneming. De totale orderportefeuille van Lockheed lag eind maart op meer dan 133 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lockheed Martin Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lockheed Martin Corp

372,490 20:18
-2,640 -0,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links