Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ENI plant enorme bossen tegen CO2-uitstoot

ENI plant enorme bossen tegen CO2-uitstoot

MILAAN (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni gaat enorme bossen planten om zo zijn CO2-uitstoot te compenseren. In totaal wil Eni in Zuid-Afrika, Zimbabwe, Mozambique en Ghana 81.000 vierkante kilometer aan bos aanplanten, schrijft de Britse krant Financial Times. Dat is zo'n twee keer de oppervlakte van Nederland.

De bossen zijn niet de enige milieumaatregel die de Italianen nemen. Ook willen ze affakkelen en methaanlekken verminderen. Affakkelen, waarbij bij de raffinage van olie ontstane gassen worden verbrand, moet in 2025 zelfs uitgebannen zijn. De uitstoot van methaangas moet dan met 80 procent zijn teruggedrongen.

Olie- en gasbedrijven voelen steeds meer de noodzaak om maatregelen te nemen om hun CO2-voetafdruk terug te dringen. Tegelijk blijven de bedrijven wel meer fossiele brandstoffen produceren. Naar eigen zeggen doen ze dat om aan de groeiende vraag in ontwikkelende landen te kunnen voldoen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ENI

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. howlowdowego 15 maart 2019 13:27
  Een boom doet niks tegen CO2 uitstoot omfg.

  Een boom zet C02 wel leuk om, maar gezien de enorme ontbossing is dit natuurlijk totale onzin. Leuk voor klimaatdrammers. Of klimaatspijbelaars, of mensen met vliegschaamte. Verder nergens goed voor.

  Ohja, tegelijk wordt in Canada flink gekapt om aan onze vraag voor 'duurzame energie' te voldoen.

  Uitstoot terugdringen doe je precies zoals de 2 woorden zelf aangeven. Anders heb je de optie wegmoffelen (onder de grond?) of compensatie wat gezien mijn 1e opmerking ook een wassen neus is.


  Ok, relaxt. Laat het los :)
 2. forum rang 6 Bowski 15 maart 2019 13:48
  Er waren is het verleden mensen die grof investeerden in bossen in CostaRica, maar dat ging geloof ik om Meranti-hout.

  Als de bossen van ENI goed hout opleveren èn ze zuigen CO2 uit de lucht èn je hebt er straks een mooi recreatiegebied bij èn je kan uiteindelijk het sloophout verbranden op een moment dat de windmolens en zonnepanelen het af laten weten... dan is de cirkel aardig rond.

  Ik zie er meer in dan CO2 gas uit de rook te peuteren en met geweld in de grond persen (waar het ooit weer uit lekt). Stop dus met die belachelijke CO2-afvang/opslag zoals Shell het wil.
 3. howlowdowego 15 maart 2019 14:26
  quote:

  Grun9er schreef op 15 maart 2019 14:09:


  [...]
  En nu terug naar de realiteit.

  climate.nasa.gov/evidence/


  Precies, er is over de afgelopen 40 jaar toch wel echt iets aan opwarming geconstateerd. Deze stagneerde wel in de laatste periode.
  Grootste vraag is vooral de mate waarin de mens hierop invloed heeft gehad.

  Mi overschatten we onszelf gruwelijk, helemaal duidelijk als men 'het klimaat wil redden'. Sodemieter toch op, dat klimaat doet zijn ding wel. En alsof 1 gasje bepalend is voor het hele klimaat op aarde.. man man man.

  Als ik wat zou willen doen 'aan het klimaat' zou ik gewoon bidden tot God. Dit was in de eeuwen voor de onze ook een veelgebruikte en dus bewezen techniek, het klimaat veranderde toen immers ook.

 4. chogogo 15 maart 2019 16:09
  quote:

  howlowdowego schreef op 15 maart 2019 14:26:


  [...]

  Precies, er is over de afgelopen 40 jaar toch wel echt iets aan opwarming geconstateerd. Deze stagneerde wel in de laatste periode.
  Grootste vraag is vooral de mate waarin de mens hierop invloed heeft gehad.

  Mi overschatten we onszelf gruwelijk, helemaal duidelijk als men 'het klimaat wil redden'. Sodemieter toch op, dat klimaat doet zijn ding wel. En alsof 1 gasje bepalend is voor het hele klimaat op aarde.. man man man.

  Als ik wat zou willen doen 'aan het klimaat' zou ik gewoon bidden tot God. Dit was in de eeuwen voor de onze ook een veelgebruikte en dus bewezen techniek, het klimaat veranderde toen immers ook.
  Ja, en een tijd geleden was er in Limburg een zee. In 1430 een kleine ijstijd
 5. chogogo 15 maart 2019 16:11
  quote:

  B.R. schreef op 15 maart 2019 13:57:


  Bossen zijn beste klimaatregelaars wereldwijd en zorgen voor zuurstof en zijn in staat om op grote schaal CO2 te verwerken.

  Wat is er mis met bossen planten? Dit is in niemand zijn nadeel, integendeel!
  Klopt, maar de bos plantende bedrijven hebben vervolgens weer hun profit uit het kappen van diezelfde bossen voor houten producten (pallets, meubels etc.) en dat rekenen ze echt niet door naar de klant
 6. Meel 15 maart 2019 16:22
  Het China argument is kul... Er is geen land op aarde zo hard bezig met de energietransitie als China, het is alleen erg makkelijk om te wijzen naar anderen ipv je een beetje in te lezen..

  China gaat geen 1600 nieuwe kolencentrales openen... ze gaan er ongeveer 1100 openen, waarvan 700 in China en 400 in andere landen die dat aan de Chinezen gevraagd hebben. Deze kolencentrales, hoewel nog steeds veel te vervuilend, zijn schonere varianten dan de kolencentrales die we hier hebben. Bestaande centrales worden ook schoner gemaakt terwijl ze bezig zijn met een volledige transitie naar schone energie. Die stap kunnen ze niet in 1 keer maken dus spreken ze zelf van een overgangsperiode.

  Beetje rekenen (denk dat Baudet en Wilders vermoeden dat hun electoraat dat niet zo goed kan..), China met 1.4 miljard inwoners, opent 700 kolencentrales, omgerekend naar nederland zijn dat er dan dus maar 1.11 per 18 miljoen inwoners, valt dus reuze mee, alleen is het land bizar groot. Dan zijn die centrales ook nog eens veel schoner dan de centrales die we in nederland bouwen en komt 30% van hun energie al uit hernieuwbare bronnen en dan zijn ze dus al een stuk beter bezig dan dat wij dat zijn...

  De kreet China opent ZOVEEL centrales, wat kunnen wij dan nog doen wordt echter al weer overal in populistisch Nederland herhaald... Wat kunnen wij doen? Nou een voorbeeld nemen aan China op dit vlak zou zeker niet verkeerd zijn....
  Leuk artikel over China en renewable energy:
  www.forbes.com/sites/dominicdudley/20...
 7. forum rang 4 nb 15 maart 2019 20:32
  quote:

  TA=verlies schreef op 15 maart 2019 20:16:


  @ meel: gebrainwashed? Jij geloofd jezelf toch zeker niet he? Transitie kan niet in eens, die centrales moeten nog gebouwd worxen en afgeschreven? Chinezen zijn zo begaan met "het klimaat" laat me niet lachen!

  het is ook niet perse dat ze begaan zijn met het milieu als wel dat ze in de economische ratrace voor willen blijven. Dat kan alleen maar met sneller, schoner, beter.

  Overigens mat ik zo'n 30 jaar terug 338 ppm CO2 in de lucht, tegenwoordig is dat 380 ppm. een 10% meer. Ik werk in de tuinbouw.
 8. forum rang 4 rekeozsejtlerap ed 15 maart 2019 22:25
  Plastic, People and Poverty zijn de grootste problemen van onze wereld. Niet de CO2-uitstoot. Zonder CO2 geen leven.... De mensheid an sich is de grote verstoorder.... Lees eens over Tsjernobiel. Ondanks de enorme radioactieve vervuiling, is de flora en fauna in het gebied gigantisch hersteld. (M.I. is 't ook een wetenschappelijke proeftuin om te checken hoe de aarde haar eigen evenwicht hersteld...)
 9. Meel 16 maart 2019 01:41
  quote:

  TA=verlies schreef op 15 maart 2019 20:16:


  @ meel: gebrainwashed? Jij geloofd jezelf toch zeker niet he? Transitie kan niet in eens, die centrales moeten nog gebouwd worxen en afgeschreven? Chinezen zijn zo begaan met "het klimaat" laat me niet lachen!


  en je bron is?
  China is zeer begaan met het klimaat, simpelweg omdat er niet te leven valt in het merendeel van de steden, ben je natuurlijk nooit geweest, verder dan je toetsenbord is waarschijnlijk al lastig... Maar het is puur eigenbelang om groen te gaan voor China, smog is echt een heel groot probleem voor China en daar moeten ze vanaf. Dat doen ze... China is niet te vergelijken met het westen, de leider heeft gezegd dat ze het gaan doen, dan doen ze het dus ook. Wat kost het? Maakt niet uit, ze gaan het doen. Uiteindelijk gaan ze daar heel veel geld aan verdienen, want ze zullen frontrunner zijn in de transitie industrie.

  Nu spel je "jij geloofd" met een D.... dus ... stem je op Baudet of Wilders, of is het loopje naar de stembus ook al te lastig? Iig ben je niet echt serieus te nemen, misschien moet je ook een keer een opleiding volgen, all the cool kids are doing it!

  Kusje, hoiiiiiii

 10. forum rang 6 Ronald Engels 16 maart 2019 23:17
  Meel,

  Wees toch slimmer, de aller schoonste Kolen en Gas Centrales staan toch echt alleen maar in Nederland en in Zwitserland.

  Was in CHINA, Anda, Heliongyang Province, 1990-1991 voor de inbedrijfname van een PMMA-polymeren Plexiglass plant voor de productie van 22.000 krasvrije veiligheidsbrillen per dag en voor produktie auto achterlichten.

  Met succes opgestart, maar de elektriciteit 380 Volt voor mijn plant motoren/polymeer pompen/sheet lines / enzv. werd toen geleverd door een nieuwe net gebouwde kolen centrale waar de spanning op de aluminium elektrische transmissie en regelplaten met de hand geregeld werden door lokale elektriciens, gevolg enorme spannings variaties van 340 Volt tot 430 Volt door niet alerte handregelaars, gevolg continue elektrisch trippen / uitvallen van mijn elektromotoren/sheet-lines/plant/enzv., enzv. Moest dus altijd vooraf uitgebreid waarschuwen bij inbedrijf name van een nieuwe motor, enzv.

  Deze kolencentrale had toen in 1990 geen stof/as afscheider of te wel een Elektro-static Precipitator, geen DENOX reactoren voor NOx verwijdering, geen DESOX Scrubber voor SOx verwijdering en geen goede zware metalen as neerslag afscheider of te wel precipitators met pres-filters, enzv, slechts zware metalen/as afscheidings overloop rivier waterbassins, dus alle vervuiling ging toen regelrecht kontinue de lucht en de rivier in.

  Dit is eerlijke echte evaring van een Flying Dutchman in CHINA, november 1990 tot mei 1991, op 04 januarie 1991 was de temperattuur er zo gruwelijk koud min -33 graden celcius met bovendien flink wind dat er ijspegels/stalagtieten hingen aan de buitenkant van stalen PMMA-plant fornuis schoorsteen bij 180 graden celcius rookgas temperatuur.

  Ter info deze temperatuur werd er deze winter daar ter plekke in januarie, 2019, slechts min -46 graden celcius, de koudste temperatuur ooit gemeten in Heiljongyang Province.

  M.v.g. Ronald Engels
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ENI

11,564 03 dec
+11,564 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links