Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brussel onderzoekt overname Innogy door E.ON

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie (EC) onderzoekt de voorgenomen overname van het Duitse energiebedrijf Innogy door branchegenoot E.ON. Brussel denkt dat de overname negatieve effecten kan hebben voor consumenten in verschillende landen door verminderde concurrentie op de energiemarkt.

,,Europese huishoudens moeten stroom en gas tegen goede prijzen kunnen kopen", licht EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) toe. ,,Ons onderzoek moet ervoor zorgen dat de overname van Innogy door E.ON niet ten koste gaat van de concurrentie, en dus niet tot prijsstijgingen leidt."

De overname van Innogy, dat nu nog eigendom is van het eveneens Duitse energiebedrijf RWE, is onderdeel van een complexe deal tussen E.ON en RWE. Het is de bedoeling dat E.ON zich meer gaat toeleggen op distributie en verkoop van energie en gas aan huishoudens. RWE zou uiteindelijk gespecialiseerd moeten zijn in het produceren van energie en in de verkoop aan grotere klanten.

Afsplitsing

Brussel gaf vorige maand wel al groen licht aan de overname van onderdelen van E.ON door RWE. Dat deel van de deal levert volgens de EC geen concurrentiebezwaren op.

Essent-moederbedrijf Innogy is ontstaan toen RWE zijn activiteiten op het gebied van schone energie, netwerken en zijn consumententak afsplitste. De traditionele energiecentrales bleven in RWE achter. E.ON maakte een vergelijkbare ontwikkeling door en splitste zijn kolen- en gascentrales af naar het bedrijf Uniper.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 aug E.ON verhoogt outlook
  2. mrt '23 E.ON zet 33 miljard euro apart voor energietransitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
E.ON SE NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

E.ON SE

12,260 18 apr
+0,120 +0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links