Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB gaat economische prognoses verlagen'

'ECB gaat economische prognoses verlagen'

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) gaat naar verluidt zijn economische groeiprognoses naar beneden bijstellen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat die nieuwe ramingen dan mogelijk de weg vrij maken voor het verstrekken van nieuwe leningen aan banken.

In de voorspellingen zijn volgens de bronnen onder meer 'downgrades' opgenomen voor de inflatie en de economische groei in 2019. Tegen het einde van het jaar zou dan wel weer herstel worden voorzien.

De beleidsmakers in Frankfurt komen donderdag bij elkaar voor een rentebesluit. Met deze nieuwe ramingen in de hand zullen ze het dan waarschijnlijk ook hebben over plannen voor nieuwe financieringsoperaties op basis van hun bestaande gerichte leningenprogramma. Een woordvoerder van de ECB wilde niet reageren.

Kenners vragen zich al een tijdje af wat de ECB gaat doen aan de recente groeivertraging van de wereldeconomie. Andere centrale banken reageerden eerder al. In de Verenigde Staten is de Federal Reserve bijvoorbeeld even gestopt met het verder opschroeven van de rente. De Bank of England heeft zijn economische vooruitzichten verlaagd en China is deze week met lagere groeidoelstellingen gekomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2019 17:58
    In 2008 konden consumenten de aangeboden kredieten niet meer absorberen waardoor de consumptie begon te dalen met alle gevolgen van dien. Dit werd opgelost door krediet nog goedkoper te maken zodat consumenten weer konden consumeren. In de afgelopen jaren was de lage rente de motor van de economie. Maar we komen weer op een punt dat consumenten ook het goedkope krediet niet meer kunnen absorberen en de eerste signalen zijn al zichtbaar.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links