Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Fugro schroeft omzet flink op

Fugro schroeft omzet flink op

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft vorig jaar een hogere omzet behaald, met een stijging van het resultaat. Het bedrijf profiteerde van de verbeterde marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie en meer vraag uit de offshore windsector naar zijn diensten.

De omzet ging op vergelijkbare basis met ruim 19 procent omhoog tot 1,65 miljard euro. Fugro bereikte een belangrijke ommezwaai in het afgelopen jaar. In het eerste kwartaal lukte het de onderneming, na twaalf kwartalen van krimpende omzet, eindelijk een omzetgroei te bewerkstelligen. In de daarop volgende kwartalen hield het bedrijf deze positieve ontwikkeling vast.

Het bedrijfsresultaat (ebitda ex-items) bedroeg 117,8 miljoen euro, tegen 100,8 miljoen euro in 2017. De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden staat op meer dan 1 miljard euro.

2018 keerpunt

Fugro rekent voor dit jaar opnieuw op omzetgroei, met verdere verbetering van de brutowinstmarge en een positieve kasstroom uit operationele activiteiten na investeringen. De onderneming wil op de middellange termijn de omzet naar 2 miljard tot 2,5 miljard euro opvoeren. Ook moeten de winstmarges bij alle onderdelen van het bedrijf omhoog.

Topman Mark Heine noemde 2018 in een toelichting een keerpunt voor het bedrijf, dankzij het herstel bij de olie- en gasmarkten en de aanhoudende groei van offshore wind. Met name de tak Marine, de grootste van het bedrijf deed, het goed, geholpen door hogere prijzen en meer werkvolume.

Structuur versimpelen

Om de organisatie te stroomlijnen en efficiënter te kunnen werken, gaat Fugro de structuur van het topmanagement versimpelen. Daarbij worden onder meer op topniveau de divisies Marine en Land geïntegreerd. Ook komt er volgens Heine een directeur voor digitalisering en robotica die direct verslag zal uitbrengen aan het bestuur, zo zei hij tegen het ANP.

Heine gaf verder aan dat Fugro op de uitkijk blijft staan voor overnames en hier zeer serieus te werk gaat, maar alleen als die mogelijkheden echt interessant zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 itwm 25 februari 2019 08:53
  [quote alias=Dividenhunter id=11443599 date=201902250838]
  Fugro is er nog niet nu nog de balans verder op orde zien te krijgen en de olieprijs moet omhoog en ik ben bang dat dat er voorlopig niet in zit. en die shorters moeten er uit.
  .
  [/quote

  Olieprijs hoeft helemaal niet omhoog voor een beter resultaat. Als het wel gebeurd, gaat het in een stroomversnelling maar het is geen noodzaak
 2. Sustainable 25 februari 2019 08:55
  Hoewel de cijfers een mooie ombuiging van de neergaande trend laten zien is Fugro er nog niet. Naar ik meen te herinneren liggen de winst cijfers ook onder de verwachtingen. Wel denk ik nog steeds dat de verbeteringen in O&G zullen doorzetten, dus het is een kwestie van tijd.

  Disclaimer: long Fugro
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fugro

8,940 17 sep
-0,114 -1,26%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links