Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marge staat onder druk bij moeder Google

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse technologiereus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft zijn opbrengsten afgelopen kwartaal opnieuw stevig opgekrikt. Maar de operationele marge is onder druk komen te staan door de flinke investeringen die het concern doet voor het uitbreiden van zijn cloud- en hardware-activiteiten.

De kwartaalomzet bedroeg bijna 39,3 miljard dollar, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. De kapitaaluitgaven schoten tegelijkertijd met 80 procent omhoog tot bijna 6,9 miljard dollar. Daardoor bedroeg de marge 21 procent, tegen 24 procent in dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.

Onder de streep hield Alphabet dit keer een winst over van 8,9 miljard dollar, waar een jaar geleden nog een verlies van 3 miljard dollar in de boeken ging. Dat tekort werd toen veroorzaakt door een flinke tegenvaller als gevolg van de gewijzigde belastingwetgeving in de Verenigde Staten. Dat kostte het bedrijf destijds een slordige 10 miljard dollar, omdat winsten die op overzeese rekeningen geparkeerd stonden, zwaarder werden belast.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 5 februari 2019 07:42
    De marge staat onder druk? Dat komt doordat ze veel geld investeren in o.a. iCloud en andere voor de toekomst belangrijke activiteiten. Gelukkig maar zou je zeggen, dan doen ze iets goeds met hun geld. Je verdient veel geld (hoge marges) investeert vervolgens een deel van dat geld in de toekomst (daar wordt de marge natuurlijk niet lager van, het gaat dan over g e b r u i k van je verdiende geld) en dan krijg je rare kopregels...wonderlijk......
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Alphabet 23 apr
    158,270
    +1,27% +1,990
  2. Alphabet 23 apr
    159,920
    +1,25% +1,970

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links