Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Duitse bankenfusie nog deze zomer mogelijk'

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Itang 31 januari 2019 13:46
  Zeer waarschijnlijk zullen de gigantische blootstelling van derivaten van Deutsche Bank de katalysator zijn om alle systeembanken als dominostenen om te laten vallen.... Is alleen een kwestie van tijd maar is niet te stoppen. Deutsche Bank is DE narcotica bank van de wereld. Deutsche bank is bij alles betrokken wat het daglicht niet kan zien.
 2. forum rang 4 theo1 31 januari 2019 15:57
  quote:

  Ritageld schreef op 31 januari 2019 12:54:


  Zou toch vreemd zijn als de EU zo'n fusie goedkeurt. Denk niet dat ING en ABN-AMRO zouden mogen fuseren


  Het Duitse bankenlandschap is heel anders dan het Nederlandse. Er zijn ook nog een heel stel Landesbanken die vooral betalingsverkeer doen per deelstaat en heel erg veel locale spaarbanken. En er is een sterke traditie van coöperatieve banken. Daardoor hebben de traditionele grote banken (DB, Commerzbank, Hypovereinsbank) veel minder toegang tot retailbankieren dan de Nederlandse banken en daardoor hebben ze minder stabiele inkomsten. DB is bijna puur een zakenbank en dat is een risicovolle business. HVB is eerder al failliet gegaan en genationaliseerd.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare