Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Topman Shell: herstel vertrouwen wordt lastig

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 7 januari 2019 22:13
  Al die anti fossiel gebruiken zelf hopelijk allemaal geen auto of stoken op gas of koken op gas ofzo.
  Of gebruiken elec. opgewekt met fossiele brandstoffen, of gebruiken plastic shampoo etc etc etc.

  Opdrachtgever van groningen is de overheid.

  Nigeria is een beerput, natuurlijk is er altijd vervuiling bij het winnen van fossiele brandstoffen maar een groot deel zit hem ook in het kapen van olieleidingen met explosies en grote lekkages tot gevolg om vervolgens big oil aan te kunnen klagen.
  En ook daar werken de bedrijven met toestemming en met afdracht aan de overheid aldaar.

  Dividend belasting is ook onzin dat het afschaffen 1 malig ook ten goed komt aan wat bedrijven so be it, haal het dan op ee andere manier terug van de bedrijven maar help mij aub af van dat stomme belasting rondje elk jaar waarbij ik het via de ib weer kan terug vragen.
  Nee nu wordt de vb verlaagd, goh wat zijn we er nu veel mee opgeschoten, nu gaat het hele voordeel naar de bedrijven en zit ik nog steeds met die belasting ellende.

  Mensen moeten stoppen met zeuren tegen zaken die onmisbaar zijn en die ze zelf ook doen en gebruiken.

  Wat een onzin.

  Maak het extreem is toch altijd het idee om goed te zien wat de impact is... ok, morgen geen big oil and gas meer en geen steenkolen want dat is er ook nog steeds met bruinkool centrales in duitsland, heerlijke westen wind....

  En dan...

  Ja we moeten over naar meer schoon maar zolang he de electriciteit niet massaal kan opvangen en tijdelijk bewaren kun je niet zonder.

  Nee gewoon lekker door zagen dan voelen die mensen zich beter, beetje zeiken beetje schoppen... pppfff
 2. forum rang 6 jonas 7 januari 2019 23:46

  Wat een GroenLinks commentaren hierboven. Romeo heeft nog enige kennis en gezond verstand.

  Tja, we redden het met windmolentjes en vervuilende zonnepanelen gemaakt in China onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Peperdure warmtepompen Allemaal zijn ze al aan elektrische auto tegen E 45.000 met subsidie van Jan de Arbeider.

  Van Beurden is veel te defensief en moet in de tegenaanval gaan. Laat de milieugekkies met hun zgn oplossingen maar eens uitleggen en ja weerleg dat dan gewoon zonder geloofsbelijdenis.

  Shell heeft gewoon te veel softies in dienst van de GroenLinkse kerk die niet staan voor wie ze we geacht worden met argumenten goed te vertegenwoordigen. Mevrouw multiculti's Albayrak met nul verstand van energie en economie en dat soort types.

  Groet, Jonas
 3. Itang 8 januari 2019 05:01
  Eerst hebben wij ons door de oliemaatschappijen en regering uit laten buiten. Nu is het einde in zicht van voldoende olie en gas en gaan onze regeringen ons het klimaatakkoord door de strot drukken. De oliemaatschappijen springen groot in deze busines en zullen alle bedrijven die belangrijk zijn opkopen totdat ze weer het monopolie hebben en wij weer aan hen overgeleverd zullen zijn.

  Het klimaatakkoord wordt gebruikt ten bate van de oliemaatschappijen en wij kunnen er weer krom voor liggen.

  De komende jaren wil de politie z'n 500 miljard investeren in dat achterlijke klimaatakkoord. Het Nederlandse begrotingstekort is 462 miljard om u een idee te geven hoe achterlijk dat klimaatakkoord is en om het nog achtelijker te laten worden..... De Nederlandse bijdrage ( 500 miljard) wordt geschat op een winst van het klimaat van 0,000007% wow !!!!!
 4. zonnedaal 8 januari 2019 07:26
  quote:

  Noyby schreef op 7 januari 2019 19:42:


  meneer Beurden 'vergeet' de dubieuze lobby van Shell tegen vernieuwbare energiebronnen te noemen in het lijstje van bronnen van wantrouwen.


  Dat is een mening en geen feit. Feit is dat Shell eigenaar is van de grootste windenergiepark ter wereld. Ook heeft Shell de grootste netwerk van laadstations.
  Verder is Shell tegenwoordig veel meer een gas producer. Gas is immers een van de schoonste energiebronnen ter wereld. In Europa wordt steeds meer overgegaan op gas. Behalve dan in Nederland. Hier moeten we van het gas af. Nederland is dan ook de Gekke Henkie van Europa.
 5. Chimpie 8 januari 2019 07:39
  quote:

  zonnedaal schreef op 8 januari 2019 07:26:


  [...]

  Dat is een mening en geen feit. Feit is dat Shell eigenaar is van de grootste windenergiepark ter wereld. Ook heeft Shell de grootste netwerk van laadstations.
  Verder is Shell tegenwoordig veel meer een gas producer. Gas is immers een van de schoonste energiebronnen ter wereld. In Europa wordt steeds meer overgegaan op gas. Behalve dan in Nederland. Hier moeten we van het gas af. Nederland is dan ook de Gekke Henkie van Europa.


  Leuk, laten we het inderdaad even over meningen versus feiten hebben!

  1. Shell is de eigenaar van het grootste windpark ter wereld? Nee, onze Deense vrienden Ørsted!
  www.businessinsider.nl/largest-wind-f...

  2. Grootste netwerk van laadstations?https://www.forbes.com/sites/bertelschmitt/2016/09/14/who-has-the-worlds-biggest-ev-charging-network-trigger-warning-it-aint-tesla/#6409d8254a68

  Ik denk dat we door het checken van deze door jou genoemde 'feiten' de rest van je bijdrage beter op waarde kunnen schatten. (Hint: niet erg waardevol. Hoewel je een punt hebt vwb het gasverhaal diskwalificeer je jezelf volledig door je onzin-'feiten')

  ps. een kleine tip om je teksten beter leesbaar te maken: check je lidwoorden! :-)
 6. DB56 8 januari 2019 08:59
  Romeo e.a,

  Ik ben het volkomen met jullie eens mede omdat ik in het korte verleden nog wel eens een lading riool over mij heen kreeg; ik was namelijk werkzaam in de Offshore industrie.

  Om gehoor te geven aan al onze "extreem groene denkers" zou ik zeggen vanaf aankomende nacht 00:00 uur alle olie en gasproducten afschaffen c.q. de kranen dicht draaien.


  Auto en zware industrie kunnen we vaarwel zeggen, want zonder diesel aangedreven machines bestaan er de door ons gewaardeerde luxe producten niet meer. Maar dat geeft niet want we gaan net als vroeger met de zaag te werk om bomen om te zagen en hiervan lepels, vorken, borden, schalen etc. te maken. Denk dan ook nog eens al onze plastic producten weg en het wordt redelijk leeg in huis maar wel milieuvriendelijk/groen.


  Indien mijn voorstel gehoor vindt betekent dit gelijk dat een auto in welke vorm dan ook verledentijd zal zijn. Ja, ook de elektrische auto kunnen we vaarwel zeggen, want hoe denkt de goegemeenschap dat accu's (en zeker in de mate die benodigd zijn) gemaakt worden.


  Ik kan nog wel een scala aan argumenten aandragen, maar heb hier in het geheel geen zin in. Ten eerst omdat tegenwoordig naar weldenkende mensen niet meer wordt geluisterd (niet dat ik mij daaronder zou willen scharen).

  Tot slot; ik denk wel dat de heer Van Beurden medio vorig jaar in zijn speech een punt had. Olie en aanverwante producten zullen we zeker nog tot eind van deze eeuw nodig hebben. Dit in gedachten nemend kunnen we ons na alles overwogen hebbend en goed onderbouwd de komende 80 a 100 jaar gaan richten op een verantwoorde omschakeling.


  ps.

  mocht iemand denken dat ik op de loonlijst van de Shell of welk andere oliemagnaat sta kan ik melden dat je er naast zit.
 7. Bonost 8 januari 2019 13:55
  De samenleving is een heel scala van voor en tegenstanders met een hele grote tussengroep. Deze tussengroep wordt zonder na te denken gemanipuleerd naar een bepaalde richting. Op dit moment is die richting naar meer duurzaam.
  Wie bepaald nu dat wij die richting op gaan. De consensus wordt voor het overgrote deel bepaald door de gematigde journalist. Het zijn zij die, onder invloed van vele extreme denkwijzen, een visie neerleggen die algemeen aanvaard wordt door de maatschappij met verschillende onderliggende normen en waarden.
  Omdat we nu eenmaal moeten denken aan onze huidige wereld en onze nazaten (die laatste is natuurlijk een zeer sterk argument) proberen wij in deze visie iets goeds te doen. De vraag wordt dan niet gesteld of het zin heeft of dat het veel kost, het gaat puur om de invulling van die behoefte.
  En wat zegt Ben van Beurden nu; wij (= Shell) communiceren niet goed met de maatschappij over wat wij doen en maken t.o.v. wat de maatschappij wil dat wij doen en maken. En dat is ten koste gegaan van het vertrouwen in ons. Willen wij dit herstellen dan gaan daar vele jaren overheen om dit voor elkaar te krijgen, maar dan moeten we er niet over blijven praten. We moeten dan doen wat er van ons wordt verlangt.
  Nu stelt hij zich hier volgzaam op en dat lijkt mij toch niets voor een CEO van zo'n bedrijf. Wordt het niet tijd voor een opvolger, Shell?

  Doen zeker en ook zeker met een oog naar de maatschappij, maar dan wel de dingen doen waaraan Shell en zijn aandeelhouders geld verdienen en er zo weinig mogelijk schade wordt veroorzaakt aan onze wereld. Dat laatste is mooi als dat kan worden gerealiseerd, maar is geen hoofddoel op zich.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

21,075 15 okt
+0,415 +2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.