Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hitachi betaalt miljarden voor divisie ABB

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse industrieconcern Hitachi telt miljarden dollars neer voor een divisie van zijn Zwitserse partner ABB. De Japanners worden voor ruim 80 procent eigenaar van de tak die zich bezighoudt met onderdelen voor elektriciteitsnetwerken. ABB behoudt het resterende minderheidsbelang.

Bij de deal wordt de gehele divisie gewaardeerd op zo'n 11 miljard dollar. ABB kondigt aan de verwachte opbrengst van de verkoop, oftewel 7,6 miljard tot 7,8 miljard dollar, volledig door te sluizen naar zijn aandeelhouders. Dat zal gaan via een aandeleninkoop en andere maatregelen.

De twee bedrijven werken al sinds 2014 samen op het gebied van stroomnetwerken. Door deze deal slinkt de omzet van ABB met ongeveer een kwart. De Zwitsers gaan zich meer richten op robotica en automatisering. Bij Hitachi maakt de overname deel uit van plannen om zich meer toe te leggen op het leveren van apparatuur voor stroomnetwerken. Vorige week waren er al berichten dat ABB en Hitachi dicht bij een overeenkomst waren. De deal wordt waarschijnlijk in de eerste helft van 2020 afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABB LTD N

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABB LTD N

33,700 26 mei
+0,520 +1,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links