Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2

WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.

De regering-Trump heeft de aanleg van de pijpleiding herhaaldelijk beschreven als 'vreselijk' en verzet zich openlijk tegen de realisatie. De pijpleiding zou Europa's afhankelijkheid van Russische energiebronnen verder vergroten, zei Fannon.

Het project van het Russische staatsbedrijf Gazprom wordt medegefinancierd door vijf Europese energiebedrijven, waaronder Shell. De capaciteit van de bestaande pijpleiding zou met 55 miljard kubieke meter gas per jaar worden vergroot en 26 miljoen Europese huishoudens van gas voorzien. De aanleg kost zo'n 9,5 miljard euro en moet volgend jaar klaar zijn.

Overigens proberen de VS al langere tijd om hun eigen gas in Europa te verkopen. In landen als Polen en Litouwen is daar al de nodige infrastructuur voor aangelegd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jopie1962 10 december 2018 19:23
  "De capaciteit van de bestaande pijpleiding zou met 55 miljard kubieke meter gas per jaar worden vergroot en 26 miljoen Europese huishoudens van gas voorzien"

  En in nederland pompen we er miljarden in om zónder gas te kunnen. De rest van europa gaat gewoon méér gas verbruiken.
 2. willem1000 10 december 2018 21:11
  Amerikanen rekenen er op dat Europa gas blijft gebruiken( naast Polen,Litouwen) afhankelijk van Amerikanen bij leverantie? en prijs? Polen zit nog wel in het kolenmijnen stadium.Doorverkoop door VS van schuldpapier met hoge rente. En hoe lang heeft het hier geduurd voordat er naar de Groningers geluisterd werd: een ambtenaren leven lang, tja kiesvee eh...
 3. Bluescreen 10 december 2018 23:50
  Europa wordt steeds meer een schaakbord waarop Poetin en Trump
  hun spelletje spelen en China belangstellend toekijkt en zijn eigen
  spelletje speelt.
  Van Trump moeten Europese landen meer gaan bijdragen aan NAVO (lees:
  dure Amerikaanse defensiegoederen kopen) en nu ook nog eens Amerikaans
  gas tegen de hoofdprijs afnemen ?
  Laten we voorlopig liever Russisch gas tegen een betere prijs afnemen
  en een goede wederzijdse handelsrelatie met Rusland opbouwen.
  Als Poetin in de toekomst de kraan toch eens zou dichtdraaien mag Amerika alsnog hun gastankers naar Europa sturen.
  Als Trump roept America first, laten wij dan eens roepen Europe first!


 4. zonnedaal 11 december 2018 00:42
  quote:

  Jopie1962 schreef op 10 december 2018 19:23:

  En in nederland pompen we er miljarden in om zónder gas te kunnen. De rest van europa gaat gewoon méér gas verbruiken.
  Nederland is dan ook de Gekke Henkie van Europa. Dat voor een gemiddeld gezin volgend jaar de energie rekening met 300 Euro omhoog gaat is nog maar het begin.
 5. [verwijderd] 11 december 2018 00:58
  Toch geen wonder dat steeds meer mensen Amerika haten. Overal proberen ze oorlogen te voeren. Ik heb het herhaaldelijk geschreven wij worden voorbereid op een WW3 en zij die dit niet willen zien zijn ziende blind.
  Ga vooral door met Rusland bashen en waarom ?
  Kan iemand mij uitleggen waarom Rusland gevaarlijk is ?

  Zonder Rusland spraken wij nu allemaal duits, Rusland heeft Hitler verslagen en is tot Berlijn opgerukt. Daardoor was Duitsland zo verzwakt en daardoor hebben Amerika, Canada, Australie, England ons kunnen bevrijden.

  Hoeveel oorlogen heeft Rusland na WW2 gevoerd? Vier en alle 4 was Amerika daar de oorzaak van.
  Hoeveel oorlogen heeft Amerika na WW2 gevoerd ? Meer dan 80 overal in de wereld en ook nog eens ontelbare coups.
  Wie heeft ISIS verslagen Rusland !! Ondanks alle tegenwerking van Amerika en zijn criminele maatjes inclusief Nederland.

  Ohhh ja natuurlijk de Krim !!
  Wie heeft de coup in Oekraine gepleegd, Amerika, EU, NATO. Daarna nooit geen verkiezingen voor het Oekrainse volk.

  Over de Krim het volgende hoeveel landen heeft Nederland geannexeerd waarvan sommige nog bezet zijn of zijn we zo dom dat die landen ons gevraagd hebben hen te annexeren ?

  Koloniën onder heerschappij van de VOC waren. En maar wijzen naar Rusland !!

  Amboina en de Banda-eilanden (de Molukken in het huidige Indonesië);
  Batavia en Java's Noordoostkust (op Java in het huidige Indonesië);
  Bengalen (in het huidige Bangladesh);
  Ceylon (tegenwoordig Sri Lanka);
  Kaapkolonie (tegenwoordig Zuid-Afrika);
  Kust van Coromandel (in het huidige India);
  Nederlands-Celebes (Sulawesi in het huidige Indonesië);
  Nederlands-Formosa (westelijke vlakte van Taiwan);
  Nederlands-Malabar (eveneens in India, in Malabar);
  Nederlands-Malakka (in het huidige Maleisië);
  Suratte (in het huidige India);
  Westkust van Sumatra rond Padang (in het huidige Indonesië).
  Onder heerschappij van de WIC:

  Arguin (eiland langs de kust van Mauritanië);
  Curaçao, inclusief Aruba en Bonaire;
  Loango-Angolakust (in het huidige Angola);
  Nederlands-Brazilië (lag in het huidige Brazilië);
  Nederlands-Guiana, bestaande uit Essequebo en Demerary, Berbice en Suriname (het huidige Guyana en Suriname);
  Nederlandse Goudkust (lag in het huidige Ghana);
  Nederlandse Maagdeneilanden (de huidige Amerikaanse en Britse Maagdeneilanden);
  Nieuw-Nederland (lag in de huidige staat New York);
  Nieuw Walcheren (lag op het eiland Tobago);
  Sint Maarten;
  Sint Eustatius, inclusief Saba;
  Slavenkust (lag onder andere in Benin, Togo en Nigeria).

  En nog steeds bezetten we diverse gebieden..... En maar lullen over de Krim waar 93% van de bevolking zich heeft uitgeproken bij Rusland te willen horen.

  Ken de Geschiedenis voordat je Rusland hater wil zijn.
  Ik ben een pacifist en dus tegen oorlogvoeren. Ik ben neutraal en geen Rusland vriendje maar Rusland verdient het om in deze tijden eerlijk behandeld te worden.

  Ze worden van van alles beschuldigd maar komen nooit met harde bewijzen want die zijn geheim .... Bullshit ze hebben geen harde bewijzen.
  In Hoeveel landen heeft Amerika zich politiek gemengd.
  Door wie wordt de wereld bespioneerd. Was het niet Amerka die zelfs de gsm van onze politieke leiders afluisterden ?!!!!

  Zijn jullie en jullie kinderen er bij gediend dat we een WW3 krijgen en we daar zelf bewust aan hebben meegewerkt om die te ontketenen ?!!
  Beseffen jullie eigenlijk wel hoe dom jullie zijn om maar achter Amerika, EU, NATO, Nederland aan te blijven lopen.
  Beseffen jullie wel dat jullie die oorlog voeren in opdracht van de 1% super rijken in de wereld die zich samen met hun kinderen ergens veilig schuil gaan houden in Nieuw Zeeland of zo !!! Die laten jullie mannen en vrouwen en kinderen vermoorden voor hun hogere doelen.

  Wordt eens volwassen en ga wakker worden !!!!
 6. [verwijderd] 11 december 2018 01:22
  Natuurlijk het veelste dure milieuonvriendelijk Amerikaanse gas invoeren.

  Wij hebben jullie door !!!

  Democratie is de grootste leugen die er bestaat. Eens in de 4 jaar stemmen en zodra de stembureau's gesloten zijn gaat je stem bij het grofvuil. Alles in verdragen stoppen die je niet aan de burger hoeft voor te leggen voor goedkeuring!!! Een raadgevend referendum waarvan de uitslagen met voeten worden getreden !!! Een ongekozen EU !!! Een ongekozen Euro !!! Ongekozen EU commissarissen die de dienst uitmaken !!! Ongekozen president van de EU!!! Afgewezen EU grondwet in een verdrag goedkeuren !!! Rot op met je democratie !!! Politici die liegen dat het gedrukt staat. Alles verstoppen achter " niet openbaar" want het volk mag de waarheid niet weten.

  Geld creeeren uit lucht en mensen overladen met leningen om ze nog meer tot slaaf te maken, constante belastingverhogingen via nieuw verzonnen belastingen !!! Het uitmelken van de burger gaat maar door en de corrupte rechters laten het allemaal toe.

  Meer dan 30 jr worden we door de politiek bewust besodemieterd alleen al op onze inkomsten houden ze mensen een worst voor met belastingverlagingen. Aan de voordeur geven ze je €100 aan de achterdeur nemen de lokale gemeentes en waterschappen etc etc er €300 en dat noemen jullie belastingverlagingen? Jullie zijn Nederlands grootste criminelen geholpen door de corrupte rechtbanken. Bewust worden nieuwe problemen gecreeerd ( zodat nieuwe belastingen gerechtvaardigd zouden zijn om te heffen) en als bewijs bevestigd door de even zo corrupte wetenschappers die rapporten vervalsen omdat ze afhankelijk zijn van overheidsgeld of van die multinationals.

  Gladio, 9/11, CIA, Mossad, ISIS etc etc allemaal opgericht om de burgers te ontdoen van hun vrijheden om de burger te bombarderen als terroristen terwijl de echte terroristen de deep state zijn !!
  Tijdens de jaarlijkse geheime Nazi Bilderbergconferenties wordt het beleid uitgestippeld en dat is wat onze regeringen het volk door de strot trapt.

  Het duurde lang maar gelukkig worden steeds meer burgers wakker en beseffen ze dat ze door de 1% super rijken gebruikt worden als hun slaven.

  Degene die werkelijk de touwtjes in handen hebben achter de schermen in Nederland zijn de Nazi Bildenberger criminelen, multinationals, rechters, banken, vorstenhuis, big pharma.
  Ben je niet door hen goedgekeurd zullen ze er alles aan doen om je het leven onmogelijk te maken en als dat nog niet genoeg is ruimen ze je gewoon uit de weg of krijg je een dodelijk ongeluk, zie Pim Fortuyn en menig ander.
  Politici en media zijn muppets voor deze elite die ons burgers verachten en ons als hun slaven behandelen.

  Om het proces te versnellen brengen ze grote aantallen buitenlanders in onze samenleving om onze samenleving zoveel mogelijk te ontwrichten, je gebruikt de media om nog meer leugens te verkopen en het vuurtje verder aan te wakkeren, in de hoop dat het uiteindelijk uit gaat draaien op een burgeroorlog. En niet alleen een burgeroorlog.

  De EU en onze achterlijke politici en media doen er alles aan om een WW3 te ontketenen. Ik ben een pacifist maar zie erg goed wat Amerika, de EU, Nederland, NATO en de media doen om Rusland maar zoveel als mogelijk te bashen met de ene leugen nog groter dan de andere om op die manier Poetin te provoceren. Poetin is een verstandig staatshoofd en laat zich niet uit de tent lokken.
  De EU zijn de muppets van Amerika en de Bricks gooien zand in de motor door de Petro-dollar te vervangen en te handelen in hun eigen munt.... Daar gaat al het bashen van Rusland om, petro-dollar, olie, gas en mineralen. Steeds meer landen worstelen zich los van de westerse dictatuur en dat kan ik alleen maar toejuichen. Nu de val van de EU nog... Ook dat zit op ramkoers. Frankrijk moet ons voorbeeld zijn, de geest is uit de fles. Als de Brexit teruggedraaid gaat worden zal ook in England de pluris uitbreken en het vuurtje zal overslaan naar andere EU landen die gevangen zitten in een fascitisch bolwerk geleid door ongekozen dictators.

  Gelukkig dat steeds meer burgers inzien wat het westen doet en zich los willen worstelen van deze zieke overheersers.

  Misschien begrijpt u nu waarom ik al jaren niet meer stem en alle msm wantrouw vanwege hun nep nieuws ?!

  Geschiedenisboeken worden bewust op grote schaal vervalst en het gaat maar door. Kinderbijslagen om de domste onder ons te voorzien van enorme aantallen kinderen zodat de domste altijd in de meerderheid zijn ! Om het proces te versnellen haal je z'n miljoen " vluchtelingen " in het land en beloof je ze een huis en inkomen en geef je hen stemrecht.

  Onze militairen zijn gehersenspoelde huurmoordenaars in dienst van de overheid, die door deze criminele politici overal in de wereld worden ingezet om overal te moorden en landen te ontwrichten, zie Irak, Afghanistan, Libie, Jemen, Syrie.
  Ik zou nog liever zelfmoord plegen dan ooit in het leger te gaan.

  Zolang de deep state de macht heeft en daar horen ook de EU, Koningshuis,rechters, banken, multinationals, media, big pharma, vakbonden, Bildenbergers, Internationaal strafhof, IMF, WFO, Worldbank, VN en NATO toe, dan zie ik in de toekomst dat wij allen slaaf zijn en blijven van de 1% super rijken. De EU is al op 10 augustus1944 opgericht in Strassborg ( zie Maison Rouge) om een 4de economisch Reich op te richten. Dat is ook waarom eens per maand de EU zitting heeft in Strassborg... Als eerbetoon ....... Niets is wat het lijkt.

  Alleen een totale economische ineenstorting, waar al het geld waardeloos wordt, kan misschien verandering brengen. Zo niet dan hoop ik dat ik niet lang meer op deze klote wereld hoef te verblijven

  STEMMEN IS EEN STEM UITBRENGEN TEGEN JE EIGEN VRIJHEID !!!
  Willen we iets veranderen begin dan bij iedere volgende verkiezing een georganiseerde en gezamelijke verbranding van je stembiljet, als protest tegen onze overheersers en als protest van een nep democratie !

  Als er nog eerlijke politici en media bestaan dan is het nu tijd om u kenbaar te maken en samen met ons te strijden om Nederland weer terug te geven aan het volk !!!

  Nogmaals ik ben tegen geweld maar laat mij niet zonder slag of stoot slaaf maken.

  Een welgemeende prettige dag,
 7. Henk30 11 december 2018 02:41
  Lange verhalen over het boze/goede Rusland en ditto US zijn altijd (trol) verdacht en irrelevant want veranderen doen we als klein landje toch niks.
  Over het thema: Er was laats een overtuigde CNG auto koper te zien op de duise TV die zijn akku auto voor die gas auto ingeruild had. De CO2 en milieu van die auto was 30% lager als van die eerdere elektro auto, en het was ook 30% goedkoper. Overbodige windstroom in gas omzetten zou het nog eens een keer een faktor beter maken. De toekomst in synfuel/gas met brandstofcellenautos (via H2 tanken). Geen akku autos.
 8. forum rang 5 Mijn Vriend 11 december 2018 07:46
  quote:

  Henk30 schreef op 11 december 2018 02:41:

  Lange verhalen over het boze/goede Rusland en ditto US zijn altijd (trol) verdacht en irrelevant want veranderen doen we als klein landje toch niks.
  Over het thema: Er was laats een overtuigde CNG auto koper te zien op de duise TV die zijn akku auto voor die gas auto ingeruild had. De CO2 en milieu van die auto was 30% lager als van die eerdere elektro auto, en het was ook 30% goedkoper. Overbodige windstroom in gas omzetten zou het nog eens een keer een faktor beter maken. De toekomst in synfuel/gas met brandstofcellenautos (via H2 tanken). Geen akku autos.
  Leuke afleidingsmanoeuvre.

  Wanneer de Yanks zich ergens buiten de VS mee bemoeien, dan is het altijd onderdeel van hun Verdeel en Heers strategie en is het zeker in dit geval alleen maar een bevestiging dat de juiste keuze is gemaakt.
 9. forum rang 7 rene l 11 december 2018 08:36
  quote:

  aandeeltje! schreef op 10 december 2018 19:47:

  Nee, niets stoppen, iedereen aansluiten, lijkt me verstandigst....
  Ja, volledig mee eens, het zal uitdraaien op een win-win situatie.
  De gasvoorraden in Rusland zijn bijna onuitputtelijk, maar dat mogen we eigenlijk helemaal niet weten.

  Gas is daarnaast een schone brandstof, en wanneer de leiding er ligt zijn de kosten van transport nagenoeg nihil, en je heb daarnaast geen enkele vorm van luchtverontreiniging i.m.v. transport.

  Daarnaast kun je overwegen om benzineauto's op gas te laten rijden, lekker schoon, met electrische auto's krijg je op termijn alleen maar een gigantisch probleem met afgeschreven accu's die vol zitten met zwaar giftige en niet te recylen afvalstoffen die op termijn alleen maar in de grond zullen lekken met alle milieuschade van dien.
  Maar nee, dit mag ons niet verteld worden, er zijn hogere belangen.

  Ga praten met Rusland, en hef daarnaast alle sancties op waaronder ze nu gebukt gaan na het gebeuren met de MH17.
  Kijk eens welke economische schade dit toegebracht heeft aan onze land- en tuinbouwsector.
  Vele bedrijven zijn hierdoor zelfs op de fles gegaan.
  Het zal alleen maar een enorme opsteker zijn voor de economie.
  En Putin zal denken, als het goed gaat met jullie, dan gaat het ook goed met mij.

  En gas importeren uit Amerika en uit andere delen van de wereld, ook niks mis mee, je moet altijd een extra leverancier achter de hand hebben, enerzijds uit concurrentie, anderzijds uit leverzekerheid.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

26,200 12 aug
+0,040 +0,15%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links