Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieprijzen hard omlaag

Olieprijzen hard omlaag

WENEN (AFN) - De olieprijzen gingen donderdag hard omlaag. De daling nam een vlucht na berichten over de relatief kleine ingreep in de olieproductie waar de OPEC-landen voor lijken te gaan tekenen. Zowel een vat Amerikaanse olie als Brentolie zakte tegen het middaguur op donderdag bijna 5 procent in prijs.

De leden van het kartel zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen. Een definitieve beslissing volgt later als ook bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen.

Saudi-Arabië, de grootste producent van de OPEC-landen, vindt dat een ingreep niet ,,overdreven groot" moet zijn. Een beperking met 1 miljoen vaten per dag noemde de Saudische energieminister Khalid Al-Falih adequaat. Hij benadrukte dat er nog geen akkoord is.

Overleg

Zijn Russische collega Alexander Novak was ook in Wenen aanwezig, maar keerde naar Moskou terug, vermoedelijk voor overleg met president Vladimir Poetin. Rusland is geen lid van de OPEC, maar bij eerdere afspraken over het inperken van de oliewinning om de prijzen te stutten, zetten ook de Russen het mes in de productie.

Volgens meerdere afgevaardigden van de aanwezige landen wordt gewacht op nieuws uit Moskou alvorens over de mate van inperking door OPEC-leden te beslissen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A 16,222 13 mei
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare