Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS en China sturen aan op handelsakkoord

BUENOS AIRES (AFN/DPA/RTR) - De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump hebben tijdens een werkdiner in Buenos Aires afgesproken om voorlopig geen nieuwe invoerheffingen in te voeren. Ze hervatten de handelsbesprekingen, met als doel om binnen negentig dagen een akkoord te bereiken.

Een woordvoerder van het Witte Huis bevestigde berichten in Chinese media dat de VS voorlopig afziet van een voor 1 januari geplande tariefverhoging. Trump wilde de invoerheffingen op in totaal 200 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen van 10 procent naar 25 procent. China heeft volgens de woordvoerder in ruil ingestemd om een ,,zeer substantiële" hoeveelheid Amerikaanse producten af te nemen, waaronder agrarische en industriële producten en energie.

Bereiken beide landen niet binnen negentig dagen een akkoord over onder meer intellectueel eigendom, landbouw, cyberdiefstal en handelsbelemmeringen, dan gaat de voorgenomen Amerikaanse tariefverhoging als nog in.

De ontmoeting tussen Xi en Trump duurde bijna 2,5 uur, wat langer was dan gepland. De economisch adviseur van Trump, Larry Kudlow, zei dat de ontmoeting ,,zeer goed" was verlopen. Volgens de South China Morning Post trakteerden delegatieleden na afloop de beide presidenten op een staande ovatie.

Reacties

192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 december 2018 08:51
  Met 12 december een Brexit fiasco stemming in het lager huis en deze schijnvertoning van Trump en Xi kan de Aex alleen maar omlaag gaan. Iedereen verwachte een echte deal niet een uitstel.

  Dus teleurstelling. Daarnaast gaat het lagerhuis in Engeland zeker tegen stemmen dus harde Brexit.

  Putin noemde Ukraine een oorlogkabinet en was te close met Mohamed Bin Salman. Betekend VS Saudi Arabië relatie verzwakt en Rusland neemt de positie van de VS over.

  China houdt de VS voor de gek en doet wat het altijd doet, pappen en nat houden.

  Trump is een show man en viert iedere ja knikker als een succes ook al komt er niks terecht de komende drie maanden.

  Ik denk de Aex gaat fors omlaag morgen en de hele week met name voor de vrees van 12 december Harde Brexit.
 2. [verwijderd] 2 december 2018 09:04
  Je kan beter tegen 2.8% in de VS rente waarden gaan voor drie maanden dan het risico dat je vermogen met 10% daalt de komende weken.

  Harde Brexit staat voor de deur en VS China geen echte concrete deal alleen uitstel. Dat is het risico van een forse correctie niet waard beter cash nu.
 3. forum rang 4 silverwheaton 2 december 2018 09:17
  quote:

  Realist2018 schreef op 2 december 2018 09:04:


  Je kan beter tegen 2.8% in de VS rente waarden gaan voor drie maanden dan het risico dat je vermogen met 10% daalt de komende weken.

  Harde Brexit staat voor de deur en VS China geen echte concrete deal alleen uitstel. Dat is het risico van een forse correctie niet waard beter cash nu.


  Je marktgevoel laat je opnieuw in de steek, zo zal gauw blijken. Geen wonder dat je geen cent meer hebt, met jouw 'paniekvisie'.
  Spaarboekje lijkt me aangewezen, in jouw geval.
 4. Jannie2 2 december 2018 09:18
  quote:

  Realist2018 schreef op 2 december 2018 09:01:


  Eerder 3% omlaag. Geen echte deal en harde Brexit volgende week waarom zou iemand zijn geld willen zien verdampen op de Aex? Nee beter alles verkopen en alles cash tot maart

  Ik denk dat je grofweg gelijk hebt, maar dat de koersreactie, in ieder geval maandag, toch positief zal zijn. De markten hebben toch altijd een hosanna voorkeur......
 5. Wistikhetmaar 2 december 2018 09:38
  Het mag duidelijk zijn dat het sluiten van een deal dit weekend de grootste bullshit ooit was.........alles om de markten overeind te houden is geoorloofd......en nu lopen ze beiden weg met lege handen maar vooral blijven lachen.......dit gaat heel lang duren eer er een deal is.
192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare