Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Halliburton hoopvol over 2019

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Topman Jeff Miller van oliedienstverlener Halliburton heeft er goede hoop op dat 2019 een beter jaar wordt voor de olie- en gasindustrie in vergelijking met dit jaar. Die verwachting sprak hij uit in een toelichting op de derdekwartaalresultaten.

Volgens Miller zitten onder meer budgetoverschrijdingen en overvolle pijpleidingen de groei van de olie-industrie dit jaar in de weg. Hij zei dat deze problemen van tijdelijke aard zijn. Gelet op de prijsontwikkeling en het gegeven dat olie- en gasbedrijven hun investeringen opschroeven, zal er volgens hem meer vraag zijn naar diensten van Halliburton.

Het Texaanse bedrijf is onder meer 's werelds grootste aanbieder van fracking-diensten. Bij fracking worden water, zand en chemicaliën onder hoge druk in de grond gespoten, waardoor gesteente breekt. Daardoor komen olie en gas vrij. Deze wijze van winning speelt met name op de Noord-Amerikaanse markt, waar Halliburton het meeste van zijn geld verdient.

Halliburton sloot het derde kwartaal af met een winst van 434 miljoen dollar, tegen 361 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 5,4 miljard naar 6,2 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Halliburton Company
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. 28,310
    +1,11% +0,310
  2. SBM Offshore 17:35
    14,175
    +0,93% +0,130

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links