Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuan

VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuan

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de Chinese export te stimuleren.

China, waarmee de VS in een handelsoorlog zijn verwikkeld, blijft nog wel op een soort officieus verdachtenlijstje staan. De yuan is sinds de escalatie van de handelsspanningen in waarde gedaald. Minister Steven Mnuchin van Financiën zegt nog altijd ,,bijzonder bezorgd'' te zijn over het gebrek aan transparantie in het valutabeleid van Peking.

Een goedkope yuan draagt volgens Mnuchin verder bij aan het handelstekort van de VS met China. Dat verschil tussen de invoer en uitvoer tussen de twee landen is Trump al tijden een doorn in het oog. De president voert het tekort dan ook geregeld op als reden voor de importtarieven die hij China heeft opgelegd.

Overigens is China niet het enige land dat in Washington onder een vergrootglas ligt wegens zijn valutabeleid. Het ministerie van Financiën houdt ook Duitsland, India, Japan, Zuid-Korea en Zwitserland extra goed in de gaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/CNY

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EUR/CNY 7,7501 14 jun
-0,0018
-0,02%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links