Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ABN AMRO en ING mogelijk in vizier UniCredit'

'ABN AMRO en ING mogelijk in vizier UniCredit'

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit zou wat betreft overnamedoelen de aandacht mogelijk kunnen vestigen op de Nederlandse banken ABN AMRO en ING. Dat schrijft de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore op basis van bronnen in de financiële gemeenschap.

Ook het Britse Lloyds Bank is wellicht een optie nu een samensmelting met het Franse Société Générale en het Duitse Commerzbank niet meer aan de orde lijkt. Eerder al stelde de krant Milano Finanza al dat UniCredit ABN AMRO en de Spaanse bank BBVA zou overwegen als mogelijke acquisitiedoelen in Europa. Waar die informatie destijds vandaan kwam, werd niet meegedeeld. Toen werden ABN en BBVA ook nog een 'plan B' genoemd.

UniCredit wilde niet reageren op ,,geruchten''. Hoe dan ook zou bij alle mogelijke transacties de financiering een pijnpunt kunnen zijn, aangezien UniCredit nog maar een paar jaar geleden miljarden aan kapitaal bij beleggers ophaalde. UniCredit heeft een marktwaarde van 32 miljard euro, tegen 45 miljard euro voor ING en 22 miljard euro voor ABN AMRO. Lloyds Bank heeft een marktwaarde omgerekend van ruim 48 miljard euro.

ABN AMRO en ING zeiden beide niet in te gaan op marktgeruchten over fusies en overnames.

Begin juni kwam in zakenmedia naar buiten dat UniCredit een fusie met SocGen aan het bekijken was. Volgens de Financial Times werkte UniCredit-topman Jean-Pierre Mustier toen al enige tijd aan het plan, net als bestuurders van SocGen. Mustier was eerder hoofd van de zakenbankdivisie van de Franse bank. Vorig jaar werd nog gemeld dat de grootste bank van Italië een fusie overwoog met Commerzbank. Maar de Duitsers zouden die Italiaanse toenadering hebben afgeslagen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
ING

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr sponge 26 september 2018 12:31
    Dus UniCredit met een marktwaarde van slechts 32 miljard euro.
    Wil ING met een marktwaarde van 45 miljard euro of de Lloyds Bank met een marktwaarde van omgerekend van ruim 48 miljard euro overnemen?
    Omgekeerd zou ik zeggen "OK dat kan misschien". Maar in dit geval.. "Hoe dan?"
    Door de Europese belastingbetalers er weer op te laten draaien?
    Ik geloof ook niet dat de Nederlandse bank een dergelijke overname snel goed zal keuren.
    Is UniCredit misschien een van de Italiaanse banken die heel fors heeft geïnvesteerd in Turkey? Dat ze nu schaalgrootte zoeken om de verliezen straks op te vangen.
  2. forum rang 4 @monkeytail 26 september 2018 20:38
    Belangrijk is dat er synergie is, dat banken elkaar versterken. Of de Italiaanse, Franse en Nederlandse bankcultuur gelijkwaardig is, betwijfel ik. Het zullen dan misschien zelfstandige banken blijven, die bepaalde IT-systemen uitwisselen en kantoren sluiten die overbodig worden. Ik denk dat ABNAMRO en ING niet zo'n baat hebben bij een fusie. Maar misschien heb ik het mis...
  3. treignac 27 september 2018 16:54
    Een link spelletje. Als straks dat land nog meer onder de horizon dreigt te verdwijnen hopen ze door een NL systeem bank over te nemen dat Brussel wel zal komen helpen want een NL bank trek je toch niet mee de afgrond in. Ik zie dat land zover afglijden dat het uit de EU gaat en dan maar maar wachten op Frankrijk.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,550
    -1,46% -0,230
  2. ING Groep 13:57
    14,862
    -1,24% -0,186

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links