Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beleggersvertrouwen herstelt van dip'

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse particuliere beleggers zijn duidelijk positiever dan vlak voor de zomer. Dat bleek uit de zogenoemde beleggersbarometer van onlinebroker BinckBank.

De barometer klom van 3 in juli naar 4,2 in september. De bandbreedte loopt daarbij van min tien tot plus tien. Boskalis en ASR zijn momenteel de favoriete aandelen onder beleggers, terwijl Air France-KLM de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoert. De techsector is weer terug op de eerste plaats van meest populaire sectoren om in te beleggen, met de pharma-sector stabiel op twee.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2018 12:07
    quote:

    The 1 schreef op 8 september 2018 21:09:

    Herstelt van Dip??? Volgens mij begint het pas en de komende maanden zal het erger worden door handelsoorlog, Turkije, Portugal, opkomende markten etc... Longers erin en dan shorten die hap zal het wel worden.
    Die handelsoorlog maakt niet zo bang. Trump komt immers vrij komisch over. Bevendien is het voor Europese bedrijven helemaal niet zo slecht wanneer de Chinese export wordt ingedamd. De reactie zou tegengesteld moeten zijn: de indamming van de Chinese low cost export schept immers veel meer kansen voor Europese bedrijven. Wat anders zijn de heffingen op Europese produkten, maar daar vindt men wel een redelijk akkoord. Beleggers zijn doemdenkers, maar uiteindelijk zullen ook zij het inzien, dat Trumps beleid helemaal niet zo slecht is.
  2. [verwijderd] 9 september 2018 12:15
    Daar heb je gelijk in "shorterman" maar het belangrijkste steun rond 543 is gebroken, vervolgens is een omgekeerd hoofd shouder patroon ontstaan met een koersdoel van 509 heb ik vernomen. Dus ik denk dat we z.s.m richting die kant opgaan alvorens weer omhoog gaan. Maar we zien het wel.
  3. Probeerportefeuille 9 september 2018 21:40
    quote:

    shorterman schreef op 9 september 2018 12:07:

    [...]Die handelsoorlog maakt niet zo bang. Trump komt immers vrij komisch over. Bevendien is het voor Europese bedrijven helemaal niet zo slecht wanneer de Chinese export wordt ingedamd. De reactie zou tegengesteld moeten zijn: de indamming van de Chinese low cost export schept immers veel meer kansen voor Europese bedrijven. Wat anders zijn de heffingen op Europese produkten, maar daar vindt men wel een redelijk akkoord. Beleggers zijn doemdenkers, maar uiteindelijk zullen ook zij het inzien, dat Trumps beleid helemaal niet zo slecht is.
    Trump heeft alle beschermingen voor consumenten uit de Dodd-Frank act teruggedraaid. Die waren juist ingesteld om een nieuwe subprime mortgage bubbel te voorkomen die aanleiding was voor de financiele crisis. Ik kan dat moeilijk goed beleid noemen. Net als een belastingkorting die voor 90% naar bedrijven gaat en volledig gefinancierd is met staatsschuld. Ik vind dat wanbeleid. De toplaag profiteert van easy money (debt) en de onderlaag ziet de lonen nauwelijks stijgen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links