Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandelenhandel NEPI in vizier toezichthouder

AMSTERDAM (AFN) - De Zuid-Afrikaanse financieel toezichthouder FSCA onderzoekt mogelijke verboden handelspraktijken met betrekking tot aandelen NEPI Rockcastle op de beurs van Johannesburg. Dat zegt het bedrijf vrijdag in een verklaring.

NEPI benadrukt dat het geen onderzoek is naar de zakelijke aangelegenheden van het bedrijf en zegt volledig mee te werken. NEPI Rockcastle maakte vorig jaar zijn debuut op het Damrak. Het fusiebedrijf ontstond na afronding van de samensmelting van New Europe Property Investments (NEPI) en Rockcastle. NEPI Rockcastle is een van de grootste investeerders in commercieel vastgoed in Europa. De aandelen van het bedrijf worden ook verhandeld aan de beurs van Johannesburg.

Het bestuur van het vastgoedfonds heeft verder brief ontvangen van tien Zuid-Afrikaanse institutionele beleggers. Zij vragen om een onafhankelijk onderzoek naar beschuldigingen tegen onder meer het bedrijf, bestuurders en nauw verbonden partijen. NEPI en ook andere Zuid-Afrikaanse vastgoedpartijen worden al een tijd in lokale media door hedgefondsen en shortsellers beschuldigd van het manipuleren van hun koers.

NEPI heeft de authenticiteit van de ondertekenaars nog niet kunnen nagaan, maar neemt de brief naar eigen zeggen uitermate serieus. Het bedrijf is niet op de hoogte naar specifieke beschuldigingen en ,,tevreden met de bedrijfsmatige integriteit'', zo staat in een verklaring. Een comité, waarin onder meer topman Alex Morar en financieel topman Mirela Covasa zitten, begint nu een onderzoek om de kwestie aan te kunnen pakken.

Lees over dit aandeel ook

  1. aug '20 NEPI Rockcastle rondt verkoop Roemeense portefeuille af
  2. aug '20 Verlies vastgoedfonds NEPI door coronacrisis 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NEPI ROCKCASTLE

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NEPI ROCKCASTLE

6,100 23 apr
-0,200 -3,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links