Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Trump voert handelsvete met China op'

'Trump voert handelsvete met China op'

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn handelsoorlog met China nog verder te laten escaleren door beperkingen in te voeren op Chinese investeringen in Amerikaanse technologiebedrijven. Dat meldden ingewijden rond de kwestie.

Het gaat om investeringen in bijvoorbeeld ICT, luchtvaart, elektrische auto's, robots, farmacie en biotechnologie, aldus de bronnen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zou eind deze week met de plannen naar buiten komen. Het Witte Huis beschouwt deze sectoren als belangrijk voor de nationale veiligheid en eigen economie. Door Chinese investeringen in dit soort bedrijven aan banden te leggen, wil Trump zorgen dat de Chinezen geen gevoelige informatie in handen krijgen. De president zou hiervoor een soort noodwet willen gebruiken.

De nieuwe spanningen tussen Washington en Peking volgen op de importheffingen die de afgelopen tijd wederzijds werden opgelegd door de economische grootmachten. Op de financiële markten heeft de oplopende handelsvete tussen de Verenigde Staten en China voor flink wat onrust gezorgd.

Beperkingen

Naar verluidt wordt al enige tijd gepraat in het Witte Huis over de plannen. De beperkingen zouden gericht zijn tegen bedrijven die voor minstens 25 procent in Chinese handen zijn, aldus ingewijden tegen onder meer The Wall Street Journal. Er wordt ook gewerkt aan plannen om de export van gevoelige Amerikaanse technologie naar China te blokkeren.

De Chinese regering heeft zichzelf juist tot doel gesteld om wereldleider te worden op belangrijke technologische terreinen, waaronder luchtvaart, kunstmatige intelligentie, robots, elektrische auto's en medische apparatuur. Dat plan staat bekend als Made in China 2025.

Trump heeft in het verleden China vaker beticht van diefstal van gevoelige Amerikaanse technologische kennis om zo eigen bedrijven te laten profiteren. Onlangs haalde zijn belangrijkste handelsadviseur, Peter Navarro, nog hard uit naar China. Volgens Navarro komt het gedrag van China op het gebied van handel neer op ,,economische agressie''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juni 2018 08:11
    Lijkt me dat de EU hier op eeen gezonde manier een voorbeeld aan kan nemen om haar technologie te beschermen. De NXP deal met quelcomm is hier een goed voorbeeld van. Het is wel oppassen om hier niet in door toeslaan en de reguliere handel en overnames en fusies in de weg te staan.
  2. forum rang 7 Just lucky 25 juni 2018 08:45
    quote:

    sjaak100 schreef op 25 juni 2018 08:41:

    Ik heb hetzelfde gedaan meeste aandelen eruit en flow erin. De afgelopen tijd mooi verdiend aan mooiweer aandelen. Nu maar wat slecht weer spul gekocht.
    Dat gaat alleen als je een keutelboertje bent met een paar stuivers, werkt niet voor de wat grotere beleggers.
  3. [verwijderd] 25 juni 2018 09:44

    Laten wij het ook niet hebben over Facebook en over bedrijfs spionage door de amerikanen.

    Wat Amerikanen doen, zijn wij NL veels te laks en veels te schijterig.

    in 2013.
    DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse regering ziet geen reden om de Verenigde Staten om opheldering te vragen over hun spionage op internet naar onder meer Nederlanders, via negen grote Amerikaanse internetbedrijven. Dat zei verantwoordelijk minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vrijdag.

    Hij reageerde op berichtgeving dat de FBI en de Amerikaanse staatsveiligheidsdienst chatgesprekken, e-mails, foto's en video's met behulp van het spionageprogramma PRISM vergaren. Er is met dit programma volgens een bron alleen informatie vergaard van niet-Amerikanen die niet in de VS wonen.

    Plasterk reageerde positief op de wens van Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), om de Europese Unie om opheldering te laten vragen. ,,Dat lijkt me buitengewoon verstandig. Ik ben benieuwd wat er dan voor antwoorden komen."

    [/i]
  4. Bir 25 juni 2018 11:47
    quote:

    Just lucky schreef op 25 juni 2018 08:45:

    [...]Dat gaat alleen als je een keutelboertje bent met een paar stuivers, werkt niet voor de wat grotere beleggers.
    Jk
    Ja wel hoor @ Just Lucky, werkt ook voor (iets) grotere beleggers, al kun je natuurlijk de discussie voeren of dat verstandig is. En als je een bekend begrip wilt koppelen aan een kleine amateur belegger (wat ik ongepast vind) , moet je beginnen het juiste te gebruiken. Tis keuter boer ipv keutel .....

    Succes met je grote beleggingen.

    Grt Bir.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links