Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gall & Gall regelt loonstijging zonder bonden

ZAANDAM (AFN) - De circa 1200 medewerkers van slijterij Gall & Gall, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, kunnen weer een loonsverhoging tegemoet zien. Dat is evenwel niet te danken aan de vakbonden want die waren door Gall & Gall buitenspel gezet. In plaats daarvan zijn er afspraken gemaakt met de eigen ondernemingsraad.

Volgens een woordvoerster van het bedrijf hebben de bonden de oude slijterij-cao jaren terug zelf opgezegd, zo verklaart ze naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf. Om het personeel toch weer een loonsverhoging te kunnen geven is Gall & Gall daarom gaan onderhandelen met zijn medezeggenschapsorgaan.

De deal komt neer op een voortzetting van de oude cao, maar dan met 6 procent loonsverhoging verspreid over drie jaar. De afspraken zijn ook in een stemming aan het personeel voorgelegd.

Volgens De Telegraaf is vakbond FNV erg boos over de gang van zaken. De bond zou ook een gang naar de rechter onderzoeken vanwege mogelijke juridische onregelmatigheden. Het is niet voor het eerst dat een bedrijf besluit om zonder de bonden maar met een ondernemingsraad afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden. Eerder deed onder meer Jumbo dit ook al.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 rene l 13 juni 2018 08:25
  quote:

  ki schreef op 13 juni 2018 07:37:

  onder de tafel wordt er ook wat geregeld voor de leden van de ondernemingsraad maar daar hoor je natuurlijk niets van......
  En op de tafel zullen de flessen met drank wel gestaan hebben om de deal te beklinken.

  Zo kan het dus ook, de vakbonden staan lekker buiten spel, er werken toch alleen maar mensen die zelf geen idee hebben van hoe het werkt en liever lui dan moe zijn.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

30,625 17:35
+0,255 +0,84%
Premium

Ahold Delhaize verrast met margeherstel in Europa

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links