Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken en verzekeraars favoriet op beurzen

Banken en verzekeraars favoriet op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese effectenbeurzen gingen donderdag licht vooruit. vooruit. Vooral de banken en verzekeraars waren in trek bij beleggers door signalen dat de Europese Centrale Bank (ECB) het tijdperk van het goedkope geld spoedig zal beëindigen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 562,86 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 809,52 punten. Frankfurt en Parijs klommen tot 0,4 procent. De beurs in Londen, die kampte met een technisch storing bij de opening, zakte 0,1 procent.

De kopgroep in de AEX bestond uit ASR, NN Group, ING, ABN AMRO en Aegon met winsten tussen 0,9 en 1,9 procent. ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,5 procent na een adviesverlaging door UBS. De analisten van de Zwitserse bank zijn voorzichtiger geworden over de Europese staalbranche. Het advies voor de Duitse concurrent Salzgitter (min 0,9 procent) ging ook omlaag.

Stijgers

In de MidKap behoorde BAM tot de sterkste stijgers met een winst van 1,7 procent. Het bouwbedrijf verkoopt 112 appartementen en commerciële ruimtes in Utrecht aan Syntrus Achmea. De bouw van de appartementen gaat begin volgend jaar van start. Baggeraar Boskalis sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Bij de kleinere bedrijven daalde Lucas Bols 0,3 procent. Volgens analisten van KBC Securities waren de jaarresultaten van de drankenproducent aan de zwakke kant. Curetis maakte een koerssprong van bijna 10 procent. Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf kondigde aan zijn diagnosesysteem Unyvero in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Koers

In Frankfurt klom het geplaagde Deutsche Bank 1,7 procent. Ook de koers van dit financiële concern werd vooruitgeholpen door de signalen over de ECB. Financieel topman James von Moltke heeft in een presentatie aangegeven dat de baten in het lopende kwartaal naar verwachting wel opnieuw lager uitkomen dan een jaar eerder.

Rémy Cointreau zakte 5,7 procent in Parijs na publicatie van de resultaten. Beleggers waren vooral ontevreden over het ongewijzigde dividend van de Franse drankenproducent.

De euro was 1,1822 dollar waard, tegen 1,1774 dollar op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 64,92 dollar. Een vat Brentolie werd 0,4 procent duurder en kostte 75,67 dollar.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links