Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN stapt in financiële app Ockto

ABN stapt in financiële app Ockto

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO investeert in de financiële app Ockto. De bank koopt via zijn investeringsfonds voor fintech-bedrijven een minderheidsbelang in de dochter van it-onderneming Yellowtail.

De investering van het Digital Impact Fund ligt tussen de 1 miljoen tot 5 miljoen euro. ABN AMRO meldt geld in de onderneming te steken om Ockto sneller te laten groeien, waarbij ook wordt gedacht aan een internationale uitbreiding.

Ockto is de zesde investering van het eind 2015 opgerichte fonds. Eerder stapte het in het Duitse solarisBank en het Zweedse Tink. Met dat laatste bedrijf lanceerde ABN AMRO het financiële huishoudboekje Grip.

De app, waarmee ABN evenals SNS en Rabobank al samenwerkte, kan bij een leningaanvraag of financieel advies voor gebruikers alle noodzakelijke financiële gegevens verzamelen van derde partijen, zoals de Belastingdienst, pensioenfondsen of UWV.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V. 10,544 09 apr
+0,136
+1,31%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare