Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Brazilië werpt schaduw over update SBM Offshore'

'Brazilië werpt schaduw over update SBM Offshore'

AMSTERDAM (AFN) - Het uitblijven van een oplossing rond de slepende Braziliaanse fraudezaak bij SBM Offshore werpt een negatieve schaduw over het handelsbericht van de maritiem oliedienstverlener. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de update die woensdag nabeurs naar buiten kwam.

SBM gaf aan voorlopig geen oplossing te zien voor zijn juridische problemen in Brazilië. Het bedrijf is in gesprek met de Braziliaanse autoriteiten over de Petrobras-corruptiezaak. De autoriteiten hebben de zaak formeel heropend nadat een schikking niet werd goedgekeurd. Het is niet duidelijk of er überhaupt een ,,bevredigende oplossing'' komt.

KBC meldde dat de resultaten in het eerste kwartaal redelijk in lijn lagen met de verwachtingen en stelt verder dat de toon van het bedrijf over de markt optimistisch lijkt. De bank handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van 18,50 euro.

Grootste daler

ING wijst eveneens op de Braziliaanse zaak als belangrijkste punt in het handelsbericht van SBM dat verder geen verrassingen bevatte. ING stelt dat de iets positiever toon die SBM aanslaat over de markt geen moeilijke conclusie is. Het advies is buy met een koersdoel van 20 euro.

SBM noteerde donderdag een half uur na opening een min van 3 procent op 13,94 euro. Daarmee was het de grootste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 10 mei 2018 18:14
  SBMO heeft destijds zijn ziel en zaligheid verkocht aan PetroBras. De bomen leken tot in tot in de hemel te groeien. Je kon het bestuur bijna horen kraaien van plezier. Deels zijn orders binnen gehaald door het schuiven van een tussenpersoon en mogelijk ook door leden van het SBMO bestuur zelf. Te laat heeft het bestuur zich gerealiseerd dat de business te eenzijdig op PBR is gericht. Dat verander je maar niet zo. Jammer dat niemand er voor verantwoordelijk wordt gehouden. Goede Corporate Governance bestaat alleen op papier.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. HAL Trust 06 jul
  121,400
  +0,17% +0,200
 2. SBM Offshore 06 jul
  12,065
  -2,03% -0,250

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links