Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer rentestap in Argentinië: 40 procent

BUENOS AIRES (AFN/BLOOMBERG) - Argentinië heeft voor de derde keer in korte tijd de rente verhoogd om de waarde van de nationale munt te stutten. Het rentetarief staat nu op 40 procent.

Vrijdag verhoogde de centrale bank de rente met 6,75 procentpunten naar het actuele tarief. De stappen van donderdag en vorige week vrijdag waren van 3 procentpunten.

Beleidsmakers zeggen de peso te zullen blijven ondersteunen als dat nodig is. De centrale bank heeft dit jaar al een flink deel van zijn reserves gestoken in het tegengaan van de daling van de munt. De krimpende reserves maken het voor Argentinië echter moeilijk om aan zijn verplichtingen ten opzichte van internationale schuldeisers te voldoen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 4 mei 2018 21:30
    Het is maar goed dat altice,bij mijn weten,hier niet zit,want dan hadden ze een mega probleem.
    Vorige week had ik een zware dramaweek-7% en de week daarvoor niet veel minder,maar van de week is het heel vet,kassa!!+6,9%,dat is 1 week verlies zo goed als weggepoetst!
    Warren Buffett heeft zijn strategie weer eens toegepast,toen iedereen apple in de vuilnisbak kieperde,ging hij hem kopen,resultaat van de week,meer dan 12% winst.
    Ik heb zijn gedrag nageaapt in de nederlandse situatie,terwijl iedereen mijn supertopper besi(zeg maar de nederlandse apple) dumpte,op 1 dag,2 miljoen stuks handel,waarvan zeer veel verkooporders,heeft jan de superdip benut om zeer stevig terug te kopen,toen daar de zware dip,door het gigantische dividend over heen kwam,heeft hij zijn koop politiek,nog eens dunnetjes over gedaan,resultaat,een schitterend dividend en een enorme koerswinst,het giga dividend werd er in 2 dagen uitgelopen!
    Daar komt bij,dat,als het weer zonnig blijft op de beurs,mijn supertje zomaar terug kan stijgen,naar de nieuwe koers van 35€,dus bij mij staat de beursbarometer op mooi weer,als ik me niet vergis!
    Morgen gaan we heerlijk sporen,want anders verloopt onze seniorendag en dat zou zonde zijn.
    Op de mooiste dag van de week,smikkelen van dat heerlijke schatrijke Woord.
    Maandag,de Buffettrally,naar ik hoop voort gaan zetten,Sjaloom!!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links