Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen schudden handelszorgen af

Beurzen schudden handelszorgen af

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen veerden donderdag flink op. De uitlatingen van de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross dat de Trump-regering in onderhandeling is met China en geen handelsoorlog voert, zorgden voor een breed herstel van bedrijven die te lijden hadden van de handelsspanningen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,7 procent in de plus op 535,10 punten. Bijna alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap steeg 1,6 procent tot 776,25 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,6 procent vooruit.

Koplopers bij de hoofdfondsen waren staalconcern ArcelorMittal en chipmachinemaker ASML met plussen van 4,2 en 3,4 procent. Andere sterke stijgers waren kabel- en telecombedrijf Altice en biotechnoloog Galapagos met winsten van rond de 2,8 procent. Telecomconcern KPN was de enige daler met een min van 0,7 procent.

Favorietenlijst

Ahold Delhaize won 1,2 procent. Topman Dick Boer van het Nederlands-Belgische supermarktconcern treedt af en zal per 1 juli worden opgevolgd door vicetopman Frans Muller. Muller stond sinds 2013 aan het roer van Delhaize. Verder wordt voormalig ING-topman Jan Hommen de nieuwe president-commissaris. Verder was er kritiek van de VEB over de beschermingsconstructie bij het supermarktconcern.

Sterkste stijger in de MidKap was metalengroep AMG met een winst van 3,7 procent. Oliedienstverlener SBM Offshore dikte 3,1 procent aan. ABN AMRO zette het aandeel op zijn favorietenlijst. Beursintermediair Flow Traders was de grootste daler met een min van 1,3 procent.

Bezettingsgraad

Air France-KLM klom 1,2 procent, ondanks dat de Franse vakbonden nieuwe stakingen bij Air France hebben afgekondigd. De internationale brancheorganisatie IATA meldde daarnaast dat de bezettingsgraad van vliegtuigen wereldwijd is toegenomen tot het hoogste niveau dat ooit in februari werd gemeten.

In Londen klom Barclays 0,8 procent ondanks een verlaging van de kredietrating. Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van de Britse bank tot een niveau boven junkstatus.

Hotelgroep

Computerspelletjesmaker Ubisoft won 7,1 procent in Parijs dankzij een verkooprecord van het nieuwste spel "Far Cry 5". Accor kreeg er 1,5 procent bij. De Franse hotelgroep neemt een belang van 50 procent in Mantis Group.

De euro was 1,2278 dollar waard, tegen 1,2295 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 63,33 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 68,03 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 5 april 2018 15:47
    De beurzen doen het goed omdat Trump zich bedenkt om de handelsboycot tegen de wereldmachten weer op te heffen .... De daling die was ingezet was weer eens een oud trucje van shorters ,,,,,en vooral domoren die snel hebben verkocht ,,,,,,,Al moet ik zeggen dat die tweede groep de grootste ezelen zijn!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links