Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Apple stapt over van Intel naar eigen chips'

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jonas 3 april 2018 00:26

  Alfa ik zal oliedom zijn, maar daar maak ik me niet druk over en dus niet jouw zorg. Beleggen doe ik al meer dan 30 jaar en ondanks oliedomheid sta ik nog steeds overeind. Dan maar dom en toch wat verdienen. Dat is mij liever dan een zgn slimmerik uitgangen die in de bijstand eindigt.

  Dank voor de geruststellende reacties van Jansen en Vaartje, hoewel Vaartje als Apple buiten ASML bij Samsung direct gaat bestellen dat toch weer vragen oproept.

  Groet, Jonas
 2. gkw 3 april 2018 01:35
  Ze gaan zelf ontwerpen en laten die bij de waferfabs, TSMC, GlobalFoundries of misschien een andere partij de chips produceren wat ze nu ook al doen. Deze waferfabs zijn klanten van ASML maar ook van Nikon & Canon (ze willen nooit van 1 leverancier afhankelijk zijn). Apple heeft zelf een oude / veroudere waferfab van Maxim gekocht maar heb geen idee wat ze daar mee doen.
 3. gkw 3 april 2018 01:39
  quote:

  MJansen schreef op 3 april 2018 00:11:


  Goed nieuws voor sector juist!

  Meer investeringen van apple en inte wordt weer wakker geschud


  Ik zie niet waar die investeringen vandaan moeten komen, een team ontwerpers en dan heb je het wel gehad. Mac Computers worden niet echt in grote aantallen gemaakt zoals hun iPhone.
 4. [verwijderd] 3 april 2018 04:11
  quote:

  jonas schreef op 2 april 2018 22:46:  Betekent dit nu ook dat Apple chipmachines gaat maken? Dat zou dan niet zo best zijn voor Asml.

  Wie weet het?

  Groet, Jonas

  Hier een link naar het complete artikel.

  www.bloomberg.com/news/articles/2018-...

  Intel is een heel grote klant van ASML en heeft zo´n 10% van de aandelen in ASML. Beide zullen van de mogenlijke switch hinder gaan ondervinden.

  Success

  Ozzy
 5. alfaomega 3 april 2018 20:36
  quote:

  jonas schreef op 3 april 2018 00:26:  Alfa ik zal oliedom zijn, maar daar maak ik me niet druk over en dus niet jouw zorg. Beleggen doe ik al meer dan 30 jaar en ondanks oliedomheid sta ik nog steeds overeind. Dan maar dom en toch wat verdienen. Dat is mij liever dan een zgn slimmerik uitgangen die in de bijstand eindigt.

  Dank voor de geruststellende reacties van Jansen en Vaartje, hoewel Vaartje als Apple buiten ASML bij Samsung direct gaat bestellen dat toch weer vragen oproept.

  Groet, Jonas


  Dit lezende bevestigt het mijn statement. Stop met beleggen Jonas en zet je geld op een spaar rekening. Je doelstellingen (niet kapot gaan) gaan niet samen met het risico van de beurs.
 6. forum rang 6 jonas 3 april 2018 21:34

  Alfa beleggen is vooral scherp zijn op mogelijke risico's en die onder ogen zien of ze nu leuk zijn of niet. Neem bijvoorbeeld Imtech. Na die toch wel heel erg mooie berichten over dat pretpark in Polen ben ik scherper gaan opletten. Heeft me veel verlies gescheeld en aan mijn hele beleggingsperiode in Imtech heb ik toch mooi wat overgehouden.

  Je moet juist vanuit het slechtste geval naar je aandelen en de markt leren kijken en niet al te verliefd worden op jouw aandeeltjes. Bij de afrekening gaat het niet om IEX-complimenten ofzo, maar wat je in de portemonnee overhoudt.

  Groet, Jonas
 7. forum rang 5 Hoppschwiiz 4 april 2018 09:52
  Voor wat betreft de, onterechte, zorgen rond ASML, adviseer ik naar de bijdragen van met name Roloff te kijken op het ASML forum. In het kort komt het er op neer dat het niets uitmaakt waar wie dan ook z’n chips laat produceren. De machines worden vrijwel altijd door ASML geleverd. ASML heeft 80% van de markt en heeft een technologische voorsprong van lichtjaren op de concurrentie.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 16 sep
  148,790
  -0,16% -0,240
 2. ASML Holding 09:18
  752,400
  +0,57% +4,300
 3. Intel Corp 16 sep
  54,830
  -0,53% -0,290

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links