Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent opnieuw in het rood'

'Wall Street opent opnieuw in het rood'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan donderdag op de laatste handelsdag van het kwartaal voor een lagere opening. Vrijdag zijn de beurzen dicht vanwege Goede Vrijdag. De afgelopen twee dagen eindigde Wall Street al in het rood en stonden vooral techfondsen onder druk. Webwinkelgigant Amazon riep de toorn van president Donald Trump over zich af en kan zich opmaken voor nog een moeilijke dag.

Trump viel het bedrijf van miljardair Jeff Bezos aan omdat het nauwelijks belasting zou betalen aan staten en gemeenten. Ook verwijt Trump Amazon het postsysteem te misbruiken als bezorgdienst en veel kleine winkeliers van de markt te drukken.

Facebook kondigde in de nasleep van het privacyschandaal aan de banden met grote datahandelaars te verbreken. Die bedrijven hielpen adverteerders hun reclamegeld gericht te besteden. Onder meer de Britse toezichthouder reageerde daar positief op.

Tesla

Tesla staat na het verlies van een dag eerder nog steeds in de belangstelling. Het bedrijf werd flink lager gezet vanwege een onderzoek naar een dodelijk ongeluk met een auto van het merk en een zeer kritisch analistenrapport.

Verder opende Constellation Brands de boeken. Het drankbedrijf haalde een hoger dan verwachte winst en schroefde het dividend met 42 procent omhoog.

Zosano Pharma

Zosano Pharma verloor in de voorbeurshandel een derde van zijn waarde. Het biofarmaciebedrijf, dat een middel tegen migraine ontwikkelt, wil 10 miljoen aandelen verkopen. Daarmee verzesvoudigt het aantal uitstaande aandelen.

Verder verwerken beleggers cijfers over werkloosheidsuitkeringen en consumentenbestedingen. Kort na aanvang van de handel komen nog de inkoopmanagersindex van Chicago, inflatiecijfers en het consumentensentiment.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot woensdag een fractie lager op 23.848,42 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2605,00 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 0,9 procent tot 6949,23 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2018 15:25
    Het is clickbait voor de zwevende gokkers. Zet ze meteen op het verkeerde been.

    Ik weet niet hoe popie deze site is, kan je wel zeggen dat het ook voer voor algootjes is. Die scannen newsfeeds op combinaties van trefwoorden in headlines.

    Dit artikel (zeker de headline) kan je inderdaad als manipulatie bestempelen.
  2. [verwijderd] 29 maart 2018 15:35
    Alle futures in het groen...

    "FACEBOOK VERLIEST 47 MILJARD", uhm, ze weten hier ook het verschil niet tussen het USA Billion en het Brits Billion.

    In 1998 toen ik nog onder mijn eigen naam hier actief was, was de website uniek, nu zijn de features erg ouwbollig. Stilstand is achteruitgang, heren en dames van de IEX.
  3. forum rang 8 het zwaard 29 maart 2018 15:42
    Altijd het zelfde liedje. Voor de opening van Wall Street een groot pakket aandelen te koop zetten om dan vervolgens vlak voor de opening ze weer op kopen zetten. Intussen hebben de angsthazen hun waarden verkocht aan 'n lagere prijs en de "slimmen" doen weer gouden zaakjes. Nog wat sneller handelen beste mensen, je maakt de brokers alleen hier maar rijker door ..
  4. [verwijderd] 29 maart 2018 15:42
    Een anecdote uit de oude doos:

    Je kent vast wel die populaire talkshow host Jim Cramer. Die werd vroeger dus voor de uitzending gebeld met van: "we willen vandaag die kant op hiermee" en dan:" Come on, you can go along with that."

    Nu sturen 'de sponsors' gewoon artikeltjes naar de redacties.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links