Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING trekt omstreden loonvoorstel topman in

ING trekt omstreden loonvoorstel topman in

AMSTERDAM (AFN) - De omstreden salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers gaat niet door. De raad van commissarissen van de bank wilde zijn totale beloning met de helft verhogen naar 3 miljoen euro, maar ziet daar van af onder druk van de felle reacties die dat voorstel teweegbracht in politiek en maatschappij.

,,Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat'', liet president-commissaris Jeroen van der Veer in een verklaring weten. ING kreeg afgelopen week talloze reacties van klanten, werknemers en andere belanghebbenden. ,,Wij als raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de commotie die het heeft veroorzaakt'', aldus Van der Veer.

Door het voorstel niet in stemming te brengen bij de komende aandeelhoudersvergadering hoopt ING een langdurige discussie te voorkomen, omdat die de bank mogelijk schade kan berokkenen. De raad van commissarissen gaat terug naar de tekentafel om tot een nieuw beloningsbeleid te komen waarmee het bestuurders toch een concurrerend salaris kan bieden.

Bescheiden loonsverhoging

Voor Hamers betekent een en ander dat hij het dit jaar met een bescheiden loonsverhoging moet doen. Het huidige beloningsbeleid biedt ruimte voor een stijging van 2,2 procent, liet een woordvoerder desgevraagd weten. Een nieuw voorstel waarmee zijn beloning verder kan worden opgekrikt, wordt op zijn vroegst volgend jaar behandeld op de aandeelhoudersvergadering, zei hij.

Van der Veer, die vorige week nog beloofde het loonvoorstel voor de topman eind maart te komen uitleggen in de Tweede Kamer, zal er dan niet meer bij zijn. ING maakte eerder al bekend dat de vroegere Shell-topman het na de komende aandeelhoudersvergadering op 23 april voor gezien houdt.

Zijn beoogde opvolger is Hans Wijers, oud-minister van Economische Zaken en voormalig bestuursvoorzitter van verf- en chemieconcern AkzoNobel. Wijers maakt al deel uit van de raad van commissarissen en zit ook in de commissie die over het beloningsbeleid gaat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

65 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. swen91 13 maart 2018 07:59
    quote:

    peter_36 schreef op 13 maart 2018 07:49:

    Was ook een absurde actie. Als dhr Hamers het niet bevalt zoekt hij maar een andere job. 20 x Balkenende? En je dan nog afvragen waarom.er ophef over ontstaat! Verdeel dat geld maar onder het personeel.
    Wat heeft een privaat bedrijf te maken met de Balkenende norm ?

    Uiteraard een absurd salaris, maar het is aan de AVA om daar over te stemmen.
  2. peter545 13 maart 2018 08:02
    Dit is volledig terecht. Zonder de steun van de overheid (= lees zonder de steun van de bevolking), had dhr.(?) Ralph Hamers geen topbaan meer. Hij had dus nu werkloos geweest. En dan als dank een enorme loonsverhoging doorvoeren? En dat terwijl veel lagere werknemers ontslagen zijn? Het getuigt van het allerlaagste moraal van dhr. Ralph Hamers, dat hij dat voorstel minstens heeft gesteund (als hij dat voorstel al niet zélf in gang gezet heeft). De raad van commissarissen had er beter aan gedaan, als ze dhr. Hamers metéén ontslagen hadden wegens fatale ongeschiktheid.
  3. [verwijderd] 13 maart 2018 08:08
    Ach, als Hamers weg wil gaan, zo makkelijk is het niet om dik 2 miljoen te verdienen, dan gaat wel een andere pop op die positie zitten die zich door adviseurs omringt zoals dat op die posities altijd gaat en hetzelfde werk doet. De verdienste van een CEO is dat het m gelukt is om de positie te krijgen, er zijn genoeg goede managers die dat werk kunnen doen. Hopelijk trekken andere bedrijven hun conclusies en worden de beloningen normal. Dat koersen stijgen komt door de markt en niet door een persoon.
  4. [verwijderd] 13 maart 2018 08:16
    quote:

    peter545 schreef op 13 maart 2018 08:02:

    Dit is volledig terecht. Zonder de steun van de overheid (= lees zonder de steun van de bevolking), had dhr.(?) Ralph Hamers geen topbaan meer. Hij had dus nu werkloos geweest. En dan als dank een enorme loonsverhoging doorvoeren? En dat terwijl veel lagere werknemers ontslagen zijn? Het getuigt van het allerlaagste moraal van dhr. Ralph Hamers, dat hij dat voorstel minstens heeft gesteund (als hij dat voorstel al niet zélf in gang gezet heeft). De raad van commissarissen had er beter aan gedaan, als ze dhr. Hamers metéén ontslagen hadden wegens fatale ongeschiktheid.
    Wat een lulkoek!!! De overheid heeft destijds de keuze gemaakt om de ING de helpende hand te bieden. Men heeft hiervoor een enorme prijs/rente betaald. Voor beide partijen een mooie deal. Heeft vervolgens niets te maken met welk beleid een onderneming denkt te moeten voeren! Maak je liever druk over al die Nederlandse politieke zwijnen in Brussel, die van “ons” geld zich volvreten, dik salaris vangen en werkelijk niets presteren!!
  5. san marco 13 maart 2018 08:23
    Het gegeven dat een oud minister Zalm een bank uit de crisis kon helpen geeft aan dat de competenties van een bank CEO van een boekhouder is die een beetje kan regelen.

    Die 3M zal ook hij wel in een 'uit de boeken gehouden' constructie krijgen. Daar zijn de banken nog steeds goed in.
  6. Mrx77 13 maart 2018 08:28
    Ipv dat Hamers vooraf hier afstand van.doet, moet politiek hierom vragen dat hij afstand moet doen. Dit noemt men een CEO die puur staat voor zelfverrijking. Nationaliseer die banken gewoon als ze zich blijven misdragen en niet kunnen afblijven vh geld...dat is het enige wat hen nog te wachten staat. M.i. is de bedoeling van.privatisering dat consument hierop vooruit obv marktwerking. Dit heeft bewezen dat privatisering totaal geenbate heeft gehad voor de consument, het levert alleen extra kosten op. De aandeelhouders die eist van hen dat de winstgevenheid verder omhoog moet en de risico's moeten gaan opzoeken en de ceo wil hiervoor extra salaris...en wie is van dit ondernemersgedrag gebaat bij...dat ons spaargeld een speelbal is vd aandeelhouders en de ceo en de rvc die elkaar leuken functies met elkaar kunnen uitwisselen als ze mekaar helpen met de trukendoos van hun beloningsystematiek. Schandalig dat ze alleen poging doen om het systeem te omzeilen, doet mij dénken de grenzen op te zoeken vd belastingontduiking en ze hebben vast hel wat juristen hierop gezet om deze beloning te effectueren....
  7. peter545 13 maart 2018 08:29
    Roan3009, gezien de grove bewoordingen van U, voelt U zich ten zeerste aangesproken.
    Wie de schoen past, die trekke 'm aan (foei, schaam U als deze schoen past).
    Wie zulke woorden spreekt, dient zich moreel gezien, bekend te maken en dus niet onder synoniem.
    Overigens: ING heeft slechts 8% rente betaald voor die persoonlijke lening. De huidige rente voor een persoonlijke lening ligt momenteel een stuk hoger (12%).
  8. BLOK-E 13 maart 2018 08:33
    De gehele top is verbaasd over de felle reacties!! Had dit 5 willekeurige mensen op straat gevraagd of hun eigen Chauffeur of poetsvrouw en het was duidelijk geweest, ik vraag mij af waar deze commissarissen leven, hun beeld van de werkelijkheid is vreemd, deze stippelen het beleid uit en begrijpen de denkwijze van hun veelal eigen klanten niet. P.S.: de 1,5 Milj. Jaarsalaris is inderdaad niet top, de collega‘s verdienen meer.
65 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,230 19 apr
+0,062 +0,41%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links