Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volgende week weer overleg VS en EU over staal

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 aandeeltje! 11 maart 2018 10:22
  Nu Trump op politiek vlak toch niet zomaar successen boekt, doet hij het via de economie. Daarbij gewoon de vrije handel beperken. Op korte termijn zal hij resultaat boeken, hoe dat op langere termijn uitwerkt kunnen we raden: overheidsingrijpen via tarieven ed werkt uiteindeljjk slecht uit.
  Europa in totaliteit is natuurlijk krachtig, maar de vraag is of eensgezindheid in stand wordt gehouden.....
 2. Petex 11 maart 2018 11:30
  Het is en blijft een zakenman voor eigen gewin. Relaties van Trump in de beleggingswereld worden schatrijk momenteel en als een klein kind denkt hij nu een dwangmiddel in handen te hebben ten aanzien van de in zijn ogen scheve verhouding in financiële defensiebijdragen in Europa.
  Iets waar hij tijdens zijn bezoekjes in Europa steeds op hamerde en nu ook weer in zijn tweets steeds aanhaalt.
  Echt een kleuter die zijn zin wil doordrijven ten koste van alles.
  America First!
 3. Mr Greenspan 11 maart 2018 14:43
  quote:

  fred12345 schreef op 11 maart 2018 10:40:

  Jammer dat Europa met Trump gaat onderhandelen...lijkt me geen goed idee...want dat leidt tot tweespalt in Europa.
  Gewoon die importheffingen accepteren...bescherming van de staalindustrie in de V.S. veroorzaakt alleen maar meer technologische achterstand op China.
  Accepteren en de komende jaren maar via Canada of Mexico laten lopen...net als dat de boycot van Rusland van sommige producten ook via andere landen loopt.
  Wel gelijk aangeven tot hier en niet verder.
  Daarna is Trump weer van het toneel verdwenen.
  Tweespalt ga je zeker krijgen als we er tegen in gaan, de landen als Duitsland willen natuurlijk een heffing op auto's voorkomen terwijl andere landen die geen of nauwelijks auto-industrie hebben daar minder moeite mee hebben.
 4. Arod74 11 maart 2018 17:02
  Weer een domper voor Trump: China heeft zijn overproductie en staalexport vorig jaar al flink gereduceerd. Dit jaar gaat het door met het reduceren van zowel de productie (vanwege Chinese milieudoelstellingen) en de export (vanwege stijgende interne vraag). Het zou zomaar kunnen zijn dat volgend jaar de USA China gaat smeken om weer staat te verkopen omdat ze niet voldoende hebben. China is de grootste fabrikant van staal ter wereld, en is dus uit zichzelf bezig met het reduceren van de productie.

  Misschien pakken de onderhandelingen toch niet zo goed uit voor de USA, China ligt er niet wakker van als het minder staal exporteert (ook al zullen ze dat niet toegeven).
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links