Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wacht op nieuws staalheffing

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten donderdag tijdens de middagsessie in New York kleine uitslagen zien. Beleggers wachten vooral op het moment dat president Donald Trump zijn aangekondigde importheffingen op staal en aluminium in een decreet vastlegt. Dat doet hij waarschijnlijk kort voor het slot van Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlande tijd) 0,3 procent lager op 24.732 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2725 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg een fractie tot 7397 punten.

Mogelijk bevat het definitieve plan van Trump uitzonderingen voor buurlanden Canada en Mexico en andere belangrijke handelspartners, wat de kans op een handelsoorlog zou verlagen. Verder verwerken de beleggers het Europese rentebesluit en de toelichting daarop. De ECB besloot zoals verwacht de rente gelijk te houden.

Express Scripts

Bij de bedrijven sprong Express Scripts bijna 9 procent omhoog. Zorgverzekeraar Cigna kondigde aan de zorgdienstverlener over te nemen voor 67 miljard dollar. Cigna ging juist 11 procent omlaag.

Rent-A-Center won verder dik 8 procent, na een aankondiging dat het een kwart van het personeel op zijn hoofdkwartier wil ontslaan. Het bedrijf dat meubels en elektronica verhuurt wil zo 65 miljoen tot 85 miljoen dollar besparen.

Caesars Entertainment

Casino-uitbater Caesars Entertainment steeg na het openen van de boeken bijna 4 procent. Caesars boekte winst in het vierde kwartaal, tegen een verlies in dezelfde periode vorig jaar. Die winst kwam deels door een belastingmeevaller. Ook een bedrijfsonderdeel dat aan een faillissement ontsnapte droeg weer bij.

Een grote daler was verder mediabedrijf Tronc, de uitgever van onder meer kranten Chicago Tribune, New York Daily News en Orlando Sentinel. Beleggers waren niet zo tevreden over de resultaten en het aandeel zakte 22 procent.

Kroger

Ook supermarktketen Kroger kwam met cijfers. Dat aandeel noteerde 11 procent in de min. Groothandel Costco zakte daarnaast bijna 2 procent.

De euro noteerde 1,2312 dollar, tegen 1,2321 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent in prijs tot 60,38 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 63,74 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 suske wiet 8 maart 2018 22:31
  De kogel is door de kerk
  Wat al meer dan 20 jaar verkeerd zat is een beetje recht gezet .
  Het zal niet zo veel verschil uitmaken voor de beperkte prijsstijging van de producten .
  China en Rusland wisten al jaren en jaren ,dat het geen eerlijk spel was
  Nu maar hopen dat Europa geen domme dingen gaat doen ?
  Juncker is al goed bezig met de benoeming (pure schande )
  Wakkert het populisme aan ;Merkel was niet echt voor Juncker als voorzitter
  (het komt tot uiting)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links