Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Staalheffing VS raakt eigen olie-industrie'

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Deutsche Bank haalt ArcelorMittal van de kooplijst 1
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 4 maart 2018 12:17
    Ach, daar is al een oplossing voor bedacht : door een importheffing op Europese autos, worden de Amerikaanse benzineslurpers relatief goedkoper. En dus meer omzet voor de oliemaatschappijen.

    Het valt te hopen dat de Amerikanen zelf zoveel spijt hebben dat ze niet meer republikeins gaan stemmen bij de komende verkiezingen, maar onderstaande quote geeft weinig hoop : (bron ejbron.wordpress.com/2017/02/02/trump... , mij is niet bekend of de inhoud 100% klopt als EJ Bron zichzelf profileert met "Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël")

    -----------------------------
    In de laatste verkiezingen, die gelijktijdig met de presidentiële verkiezingen plaats vonden (eind 2016), verloren de Republikeinen 2 zetels, maar behielden een nipte meerderheid: 52 zetels van de in totaal 100. (...)

    Verkiezingen 2018

    De inzet van de Republikeinen en president Trump is het behalen van 60+ zetels in de senaat bij de verkiezingen van 2018, een voor de Verenigde Staten bijna onwaarschijnlijke meerderheid. Zeker omdat er slechts 33 zetels verkiesbaar zijn.

    Echter: deze 33 Senaatszetels zijn op dit moment toebedeeld aan acht Republikeinse en 25 Democratische senatoren. De Democraten hebben dus verhoudingsgewijs meer te verliezen dan de Republikeinen. Als men dan ook nog eens gaat kijken naar de staten waar president Trump heeft gewonnen en nu een Democratische Senaatszetel op het spel staat, komt men tot de volgende schrikbarende opsomming:

    Indiana: in 2016 won de Republikeinse kandidaat met 10+ marge
    Montana: Trump won deze staat met 21+ marge
    Florida: Rubio (Rep) won met 8+ marge
    Missouri: Trump won met 19+ marge
    Ohio: de Republikeinse kandidaat won met 22+ marge
    North Dakota: Trump won met 36+ marge
    West Virginia: Trump won met 42+ marge
    Wisconsin: HEADS UP
    Pennsylvania: HEADS UP

    Er is dus een reële optie dat de Republikeinen over 2 jaar de gewenste 60 zetels zullen bemachtigen. Het beleid van de regering-Trump zal dan ook zijn de komende 2 jaar te regeren met presidentieel decreet, en de wetgeving waar de Senaat voor vereist is, op te stapelen en te parkeren tot december 2018…
  2. Timmah 4 maart 2018 13:13
    Is dit niet een schoolvoorbeeld uit economieboekjes? Als een land dreigt met importheffingen, dusdanig terugslaan met het dreigen van andere heffingen/sancties, met als resultaat dat de status quo blijft?

    Ik ben benieuwd wat aandelen als Manitowoc Company komende weken gaan doen. 40% er af op dit nieuws
  3. Toddemij 4 maart 2018 13:36
    Die restricties van Trump zijn een schoolvoorbeeld van impulsiviteit en gebrul door iemand die niet eerst goed te rade gaat wat de gevolgen zijn. Hem kennende zal hij tevens niet snel toegeven dat het niet zo'n goed idee was zeker niet met het karakter van hem. De bekende olifant in de porseleinkast. We gaan zien waar dit alles toe leidt.
  4. Bangizwe 4 maart 2018 14:08
    Die Amerikaanse energie industrie is sowiso een drama. Voor elk vat schalie olie dat ze produceren blijven ze met 10 vaten vervuild water achter. Dat zijn duizenden miljarden liters water per jaar om zeep. En dat schalie gas moeten ze allemaal verkopen tegen bodem prijzen. Daar valt niets aan te verdienen, dan kan dat beetje extra kosten ook geen kwaad.
  5. forum rang 4 Beursgeslagen 4 maart 2018 17:24
    quote:

    Toddemij schreef op 4 maart 2018 13:36:

    Die restricties van Trump zijn een schoolvoorbeeld van impulsiviteit en gebrul door iemand die niet eerst goed te rade gaat wat de gevolgen zijn. Hem kennende zal hij tevens niet snel toegeven dat het niet zo'n goed idee was zeker niet met het karakter van hem. De bekende olifant in de porseleinkast. We gaan zien waar dit alles toe leidt.
    Ken ik Trump? Waarvan?
  6. peter545 4 maart 2018 17:28
    Jongens, enige feiten:
    Nederland wordt al vele jaren, elke maand 5 miljard rijker (wie krijgt al dat geld?)
    De VS wordt al vele jaren, elke maand 70 miljard armer.
    (bovenstaand cijfers = export -/- import)

    Je mag raden wie het meest getroffen wordt bij importheffingen.
    Antwoord: Nederland en Duitsland worden het hardst getroffen.

    Wie heeft het meeste baat bij importheffingen?
    Antwoord: de VS heeft het meeste baat bij importheffingen.

    Het is een kwestie van gewoon even rekenen. Maar ja, wie kan dat nog?
  7. forum rang 6 Daan 008 4 maart 2018 18:04

    De VS heeft een zeer zeer grote schuldenberg.
    De VS geeft jaarlijks het hoogste bedrag ter wereld uit aan bewapening.
    De wapen industrie van de VS behoort tot het grootste export product.
    De VS heeft gigantisch veel bedrijven buiten de VS die zorgen voor een massale verdoken import/export. En zoals iedereen wel weet, grote bedrijven versassen hun winsten naar belasting paradijzen. (zoals het zeer gunstige belastingssysteem voor royalties in Nederland, gekend door zeer veel grote internationale artiesten).

  8. forum rang 6 Daan 008 4 maart 2018 18:15

    China heeft de grootst afgesloten markt van de wereld.
    Vele mensen daar kunnen kiezen in hun leven, tegen een hongerloon werken of net overleven.
    Bijgevolg is China ontegensprekelijk een export land.

    Vanwaar komen zeer veel namaak artikelen? inderdaad.
    Wordt Copy Right daar vertaald als right to copy.
  9. Bangizwe 4 maart 2018 20:39
    Bakker88 : Die handelsoorlog is geen kwestie van willen, maar van moeten. Door dat de VS bijna geen olie meer kopen van Saudi-Arabië, is China de grootste klant. En die willen betalingen in Yuan. En door die betalingen zullen er ook andere handelsstromen in Yuan gaan gebeuren. Er zullen minder USD gaan zijn om die Amerikaanse schuldenberg te blijven fiancieren. Dus die handelsbalans moet recht getrokken worden. En dat zal voor een aantal profiteurs pijn gaan doen. Het alternatief is dat al de USD holdings met de grond gaan gelijk gemaakt worden. Want als ze alles moeten blijven printen.......Wie zal ze nog gaan aannemen. En al de USD holdings in puin, is het grootste gedeelte van die financiële sector in puin. Alles wat in die belastingparadijzen zit, up in smoke.
  10. FlashHenk 4 maart 2018 22:23
    quote:

    peter545 schreef op 4 maart 2018 17:28:

    Jongens, enige feiten:
    Nederland wordt al vele jaren, elke maand 5 miljard rijker (wie krijgt al dat geld?)
    De VS wordt al vele jaren, elke maand 70 miljard armer.
    (bovenstaand cijfers = export -/- import)

    Je mag raden wie het meest getroffen wordt bij importheffingen.
    Antwoord: Nederland en Duitsland worden het hardst getroffen.

    Wie heeft het meeste baat bij importheffingen?
    Antwoord: de VS heeft het meeste baat bij importheffingen.

    Het is een kwestie van gewoon even rekenen. Maar ja, wie kan dat nog?
    Zo werkt het natuurlijk niet in de internationale economie. Een land met een handelstekort zoals de VS, consumeert zoveel meer uit andere landen dan ze zelf levert dat ze in feite voor het tekort toekomstige claims uitgeeft (in dit geval dollars). Die dollars kunnen de schuldeisers gebruiken om goederen/diensten aan te schaffen in Amerika, dan wel te gebruiken voor investeringen in aandelen/obligaties/vastgoed etc aldaar. Omdat de VS al meer dan 30 jaar een structureel tekort heeft wordt in feite het eigendom over een steeds groter deel van haar economie (en dus haar verdienvermogen) overgedragen aan het buitenland. Denk aan Amerikaanse aandelen in Europees bezit of vastgoed in Japanse handen. Op lange termijn is dat onhoudbaar maar het gaat al 30 jaar goed omdat de meeste investeerders graag in Amerika investeren.

    De VS heeft wel belang bij het omkeren van deze situatie maar niet zozeer bij een handelsoorlog of importheffingen, omdat zoiets de prijzen voor lokaal geproduceerde producten als staal zal opdrijven. De staalproducenten zoals US Steel in de VS profiteren weliswaar, maar iedere afnemer gaat er in feite op achteruit, zoals de olie-industrie, de auto-industrie, maar ook grootverbruikers van metalen verpakkingen als Coca-cola of Ab Inbev. Het raakt zelfs een export-kampioen als Boeing, een bedrijf dat samen met Microsoft ervoor verantwoordelijk is dat de staat Washington als enige Amerikaanse staat een handelsOVERSCHOT heeft met China. Deze heffingen verminderen dus het concurrentievermogen van Boeing, een van de meest succesvolle exporteurs van Amerika. Dat is een zeer negatief effect van deze maatregel en een bewijs dat ogenschijnlijk simpele oplossingen voor moeilijke problemen in feite helemaal geen oplossingen zijn maar probleem-vergroters. Zo werkt dat in de economie--> in een systeem waarin duizenden variabelen met elkaar interacteren kun je niet eenvoudigweg een variabele veranderen of uitschakelen, omdat het veelvoud aan onverwachte en ongewenste gevolgen zal geven. Daarmee wordt een ondoordachte actie al snel een duur spelletje micado.
  11. peter545 4 maart 2018 22:58
    Timberwolf, U heeft zeer veel woorden nodig om mijn ongelijk te 'bewijzen'.
    Natuurlijk heb ik wél gelijk: een land dat goederen importeert, moet die goederen natuurlijk betalen.
    Wat is verkeerd aan die redenering?

    In tegenstelling tot U en ik, kan een land wél bijdrukken totdat .... de andere landen vinden, dat dat land valsspeelt. (Zo'n land noemt men: een bananenrepubliek)
    Dan krijgt dat land te maken met een enorme inflatie..
  12. FlashHenk 7 maart 2018 16:09
    quote:

    peter545 schreef op 4 maart 2018 22:58:

    Timberwolf, U heeft zeer veel woorden nodig om mijn ongelijk te 'bewijzen'.
    Natuurlijk heb ik wél gelijk: een land dat goederen importeert, moet die goederen natuurlijk betalen.
    Wat is verkeerd aan die redenering?

    In tegenstelling tot U en ik, kan een land wél bijdrukken totdat .... de andere landen vinden, dat dat land valsspeelt. (Zo'n land noemt men: een bananenrepubliek)
    Dan krijgt dat land te maken met een enorme inflatie..
    dank je, dat is heel groothartig van je.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,830 19 apr
+0,030 +0,13%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links