Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Fugro dringt verlies flink terug

Fugro dringt verlies flink terug

LEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro heeft vorig jaar weer te maken gehad met uitdagende marktomstandigheden in de offshore olie- en gassector, maar wist wel het verlies flink terug te dringen. Voor 2018 verwacht de bodemonderzoeker verbetering van de resultaten.

Fugro leed in 2017 een nettoverlies van bijna 160 miljoen euro, tegen krap 309 miljoen euro een jaar eerder. Toen had het bedrijf onder meer te maken met hoge kosten voor banenverlies en herstructureringen. De omzet daalde vorig jaar met bijna 16 procent tot 1,5 miljard euro. Fugro had al aangegeven dat er sprake zou zijn van een dubbelcijferige omzetkrimp. Er werd een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 100,8 miljoen euro, tegen ruim 189 miljoen euro in 2016.

Volgens Fugro is inmiddels sprake van een stabilisering van de olie- en gasmarkt terwijl andere markten verdere groei laten zien. De onderneming denkt dat dit jaar de omzet zal stabiliseren, met een verbeterde operationele marge en een positieve kasstroom uit operationele activiteiten. De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden bedroeg bijna 928 miljoen euro, tegen 1,17 miljard euro een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter

Topman Paul van Riel sprak in een toelichting van een buitengewoon uitdagend 2017. Fugro ziet dat het aantal finale investeringsbeslissingen in de offshore-markt toeneemt, wat een vroege indicator is voor een toenemend activiteitenniveau. Bij de werkzaamheden voor windmolenparken op zee en bodemonderzoek op land boekt Fugro groei. Volgens Van Riel zijn de vooruitzichten voor de komende jaren positief, al is het nog moeilijk om het tempo van herstel in de olie- en gasmarkt in te schatten.

In april wordt Van Riel worden opgevolgd door de Noor Øystein Løseth. Løseth is sinds 1 januari lid van de raad van bestuur van Fugro en wordt momenteel ingewerkt voor de functie van bestuursvoorzitter. Hij komt van het Noorse olie- en gasconcern Statoil en was in het verleden onder meer de topman van het Zweedse energieconcern Vattenfall en het Nederlandse Nuon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 22 februari 2018 09:34
  Zoals ze al aangaven, de markt is nou niet echt ruim, en zo lang oliereuzen de hand op de knip houden zit Fugro in het verdomhoekje. Ze hebben zich daar aardig doorheen weten te slaan, maar mooi wordt het niet.
  Echter, ze hebben tegen de huidige omzet werk genoeg voor jaren (EBITDA van 100-200M op een orderboek van 900M) en als de markt aantrekt zit dat orderboek ook zo weer vol, want dan moet iedereen snelsnel weer boren. Juist dan wil je niet veel (tegen lage prijzen aangenomen ) oud werk hebben staan.
  Ik ben blij dat ze geen get big or die trying ambities (meer) hebben, want dan zijn ze zo weg.
 2. gyrolando 22 februari 2018 14:43
  quote:

  De Ronselaer schreef op 22 februari 2018 08:17:


  [...]

  Juist van Riel is zeer realistisch gebleken met zijn uitspraken.

  Wie bent u dan?
  paultje heeft nog nooit wat goeds gedaan of voorspelt voor fugro aandeelhouders , dit is het prototype foute graaier.
  Ik zou zeggen bekijk de cv eens van dit zeer foute mannetje voor de fugro aandeelhouder.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fugro

6,688 06 dec
+6,688 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links