Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bonden bezorgd over pensioenfonds AkzoNobel

AMSTERDAM (AFN) - Vakbonden CNV en FNV zijn bezorgd over de positie van het pensioenfonds van AkzoNobel omdat die een aanvullende financiering vraagt van bijna een half miljard euro. De bonden hebben maandag in overleg met Akzo om aandacht gevraagd voor de problematiek.

Vorige week concludeerden bonden en centrale ondernemingsraad gezamenlijk dat het pensioenfonds van Akzo bijna een half miljard euro te kort komt om te kunnen voldoen aan de waardevaste pensioenaanspraken van werknemers en gepensioneerden. ,,Als er door AkzoNobel niet wordt ingegrepen en het achterblijvende vermogen niet wordt versterkt, dan lijkt toekomstig fors bijstellen van de pensioenverwachtingen aan de orde, aldus de resultaten van de ALM studie gedaan door het pensioenbestuur'', verklaart bestuurder Arthur Bot van CNV.

Volgens Bot is snel ingrijpen van groot belang omdat het probleem na een verkoop van een deel van het bedrijf alleen maar nijpender wordt. ,,Een deel van de premie betalende werknemers vertrekt bij zo’n verkoop immers, waardoor het probleem er in feite alleen maar groter door wordt. En wat betekent het voor de vertrekkende werknemers?” De bonden willen snel afspraken maken met AkzoNobel over de kwestie.

Bijstorting

FNV-bestuurder Erik de Vries vindt dat het gat van 400 miljoen euro moet worden gedicht door een bijstorting van AkzoNobel. ,,Vorig jaar schaarden alle medewerkers zich als een blok tegen de vijandige overname van PPG. De aandeelhouders is inmiddels van alles toegezegd. Nu is het tijd om ook de medewerkers tegemoet te komen en dit probleem op te lossen.'' Akzo heeft volgens FNV nog geen harde toezeggingen gedaan over een bijstorting.

AkzoNobel laat in een reactie weten dat Stichting Pensioenfonds APF een zelfstandig opererend fonds is. Akzo voldoet aan zijn betalingsverplichtingen en zal dit ook in de toekomst blijven doen, aldus een woordvoerder die verder geen commentaar wilde geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. swen91 19 februari 2018 19:02
    quote:

    Rowi62 schreef op 19 februari 2018 16:56:

    Oh ja en hoe verging het het eigen FNV Pensioenfonds ook al weer. Ging met 80% dekkingsgraad ten einde raad maar over naar een ander fonds. AKZO heeft een CDC regeling. Daar is de FNV mee akkoord gegaan destijds. Bijstorten hoort daar niet bij.
    Tot aan grofweg 68K is er sprake van een DB regeling, daarboven CDC tot aan het wettelijk maximum.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Akzo Nobel

80,780 17:18
+0,860 +1,08%
Premium

AkzoNobel komt aardig goed uit de verf

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links