Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABB kijkt vooruit na minder vierde kwartaal

ZÜRICH (AFN/RTR) - Industrieel concern ABB verwacht dit jaar te profiteren van aantrekkende markten. Dat meldde het Zwitserse bedrijf donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers. In het afgelopen vierde kwartaal had ABB juist last van minder vraag en de kosten van een reorganisatie. Dat resulteerde in een lagere nettowinst.

Die nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 393 miljoen dollar, een daling van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De maker van artikelen voor stroomnetwerken en industriële robots zag de omzet in de laatste drie maanden van vorig jaar wel met 3 procent stijgen tot 9,3 miljard dollar.

Topman Ulrich Spiesshofer wees op het dempende effect van de door hem ingezette reorganisatie. ABB heeft zich in 2017 beziggehouden met het snijden in de kosten om een langdurige neergang in de mijnbouw en de olie- en gaswinning het hoofd te bieden. Ook werden onderdelen die niet essentieel voor het bedrijf waren verkocht.

Spiesshofer denkt dat ABB nu kan profiteren van een groei in de moeilijke markten. Concurrenten als General Electric en Siemens snijden juist in hun takken die zich met olie- en gas bezighouden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABB LTD N

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABB LTD N

34,240 08 jun
+0,140 +0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links