Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere omzet en winst voor Time Warner

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner heeft afgelopen jaar een hogere omzet en meer winst in de boeken gezet dan in 2016. Dat was mede te danken aan filmstudio Warner Bros, die een recordjaar beleefde dankzij kaskrakers als Wonder Woman, It en Dunkirk.

Time Warner, dat verder eigenaar is van onder meer nieuwszender CNN en betaaltelevisiebedrijf HBO, behaalde een jaaromzet van ruim 31 miljard dollar (25 miljard euro). Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst ging met meer dan een derde omhoog naar 5,2 miljard dollar, mede dankzij een meevaller door de recente belastingherziening in de Verenigde Staten.

Bij alle divisies namen de opbrengsten toe. Ook HBO, bekend van de hitserie Game of Thrones, leverde een flinke bijdrage aan de omzetgroei. Het aantal abonnees nam daar in een recordtempo toe, mede door nieuwe contracten die het voor kabelbedrijven aantrekkelijker hebben gemaakt om de betaalzender bij hun klanten aan te bevelen.

Tot voor kort leek Time Warner op weg naar een overname door telecomgigant AT&T. Die plannen stuitten evenwel op mededingingsbezwaren. De twee bedrijven gaan proberen via de rechter af te dwingen dat zij alsnog samen verder mogen gaan. Die rechtszaak begint volgende maand. Met de beoogde overname is een bedrag van circa 85 miljard dollar gemoeid.

Lees over dit aandeel ook

  1. feb '19 Justitie VS haalt bakzeil in zaak Time Warner 1
  2. jan '19 Hogere omzet AT&T door overname Time Warner

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Time Warner Inc

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links