Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak hoger na cijferstroom

Damrak hoger na cijferstroom

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond donderdag in het groen. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen vooruit na een nieuwe stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werden de cijfers van de AEX-fondsen Unilever en Unibail-Rodamco beloond met kleine koerswinsten. Shell werd lager gezet na publicatie van de jaarresultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 563,10 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 854,38 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tussen 0,2 en 0,8 procent.

Zwaargewicht Shell was de grootste daler bij hoofdfondsen met een min van 0,7 procent. De olie- en gasreus heeft zijn winst het afgelopen jaar verdubbeld, maar kreeg wel een eenmalige tegenvaller van 2 miljard dollar voor de kiezen door de Amerikaanse belastinghervormingen. Sterkste stijger was staalconcern ArcelorMittal met een winst van ruim 2 procent na een adviesverhoging door AlphaValue.

Unilever

Unilever won 0,5 procent. Het levensmiddelenconcern boekte over heel 2017 bijna een miljard euro meer winst dan een jaar eerder. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat de winst afgelopen jaar zag stijgen, klom 0,7 procent.

In de MidKap profiteerde chemicaliëndistributeur IMCD van een adviesverhoging door ING en was de grote winnaar met een plus van bijna 6 procent. Ook groothandelsbedrijf Sligro (plus 4,3 procent) was in trek na een adviesverhoging door Kempen.

Kardan

Kardan ging op de lokale markt meer dan 10 procent onderuit. De Israëlische investeringsmaatschappij zal in februari niet aan haar betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

In Londen daalde Vodafone 0,9 procent. De Britse telecomprovider boekte afgelopen kwartaal minder omzet. Dat kwam deels doordat de Nederlandse activiteiten, die zijn ondergebracht bij VodafoneZiggo, niet meer meetellen.

Nokia

De Finse maker van netwerkapparatuur Nokia sloot het vierde kwartaal af met een hoger dan verwachte winst en dikte 6,5 procent aan in Helsinki. In Madrid werden de resultaten van de Spaanse bank BBVA beloond met een koerswinst van ruim 1 procent. In Frankfurt verloor automaker Daimler 0,5 procent na tegenvallende resultaten.

De euro was 1,2429 dollar waard, tegen 1,2441 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie klom 0,5 procent in prijs tot 65,07 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent tot 69,09 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links