Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming lost weer obligaties af met aandelen

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr Pharming rondt rekrutering voor klinische studie leniolisib met kinderen af
  2. 14 mrt Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2018 12:16
    Ik zie. Excuses aan iedereen voor de foute voorstelling. Het persbericht op de site geeft het beter weer.

    Leiden, 4 januari 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “De `Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat in totaal 25.441.901 nieuwe aandelen en € 1,9 miljoen aan contanten heeft uitgegeven voor de terugbetaling van € 7,7 miljoen van de gewone converteerbare obligaties (“Obligaties”). Volgend op deze gekozen conversie eind december 2017, is 94% van de uitstaande Obligaties nu afgelost, waardoor nog slechts € 0,8 miljoen aan Obligaties resteert.

    De nieuw uitgegeven aandelen vertegenwoordigen 4,6% van het uitstaande aandelenkapitaal direct voorafgaand aan de uitgifte. Het aantal uitstaande aandelen na conversie bedraagt 579.014.891. Obligaties die in aanmerking kwamen voor omzetting in nog eens 1.653.169 aandelen, werden afgewikkeld in contanten voor € 1,9 miljoen. Hiermee is dit zogeheten fully diluted aandelenkapitaal met 1.653.169 aandelen verminderd.

    Deze conversie vermindert de winstvolatiliteit die samenhangt met niet-cash-gerelateerde IFRS-aanpassingen aanzienlijk. Deze aanpassingen zouden anders een groot negatief effect hebben gehad op de te rapporteren nettowinst van de onderneming in het vierde kwartaal van 2017, als gevolg van de aanzienlijke koersstijging van het aandeel in dat kwartaal.

    De conversie naar aandelen wordt voldaan vanuit het voor de converteerbare obligaties gereserveerde maatschappelijk kapitaal alsmede de afgeleide financiële verplichtingen en er is geen netto-effect op het beschikbare aandelenkapitaal (‘headroom’). Het gedeelte van de obligaties dat werd geconverteerd in cash in plaats van in aandelen, vergroot de headroom, die nu staat op 143.436.621 aandelen.

    Het contante deel wordt gehaald uit bestaande middelen. Het kassaldo van de Onderneming na afrekening van deze uitoefening in contanten zal € 56,0 miljoen bedragen (30 september 2017: € 38,6 miljoen).
21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,988 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links