Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ExxonMobil brengt klimaateffecten in kaart

IRVING (AFN/BLOOMBERG) - ExxonMobil gaat voortaan verslag uitbrengen over de invloed van klimaatverandering op zijn bedrijfsvoering. De Amerikaanse oliereus geeft daarmee gehoor aan een oproep die zijn aandeelhouders eerder dit jaar deden.

Net als andere oliebedrijven krijgt ExxonMobil de komende jaren te maken met allerhande maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Tijdens een aandeelhoudersvergadering in mei vroegen beleggers het bedrijf om een gedetailleerde analyse van de effecten van dergelijk beleid op de waarde van bezittingen.

Zo kan een lagere productie van olie en gas leiden tot afschrijvingen op bijvoorbeeld olievelden, pijpleidingen en raffinaderijen. Ook aandeelhouders lopen daardoor het risico dat hun bezit minder waard wordt. Aanvankelijk legde het bedrijf hun oproep tot meer openheid naast zich neer.

Teruggekomen

Op dat besluit is ExxonMobil nu teruggekomen. Het bedrijf, dat al herhaaldelijk heeft gezegd achter internationale klimaatdoelstellingen te staan, laat weten dat het verscheidene scenario's gaat doorrekenen. Daarover zal het de markt ,,in de nabije toekomst'' nader informeren.

Justitie in New York stelde eerder dit jaar dat ExxonMobil zich mogelijk zelfs schuldig heeft gemaakt aan misleiding door niet eerlijk te zijn over de risico's die het loopt door de strijd tegen klimaatverandering. Het bedrijf sprak dat overigens met klem tegen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exxon Mobil Corp
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 120,680
    +1,82% +2,160
  2. SHELL PLC 16:33
    33,505
    +0,10% +0,035

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links