Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Akkoord over nieuwe Fortis-schikking

BRUSSEL (AFN) - De Belgische bank Ageas heeft nieuwe afspraken met claimorganisaties gemaakt over de zogeheten Fortis-schikking. Het bedrijf, de opvolger van Fortis, trekt 100 miljoen euro extra uit, waardoor er nu 1,3 miljard euro beschikbaar is voor beleggers die misleid waren in aanloop naar het omvallen van het concern in 2008.

Ageas zegt dat tegemoet is gekomen aan bezwaren van het gerechtshof in Amsterdam. Dat had in juni problemen met het onderscheid tussen beleggers die wel of niet bij een belangenclub waren aangesloten. Ook vonden de rechters het vreemd dat de claimorganisaties zelf een vergoeding zouden krijgen. Het hof moet ook naar dit nieuwe voorstel kijken.

Naast de ondertekenaars van de oorspronkelijke deal, waaronder de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), is nu ook ConsumentenClaim positief over de schikking. Eerder was die claimorganisatie nog een belangrijke tegenstander van een gesloten akkoord, onder meer omdat de vergoeding te laag was.

Fortis nam in 2007 de Nederlandse delen van ABN AMRO over. De kapitaalpositie van het Belgisch-Nederlandse bank- en verzekeringsconcern was daardoor dusdanig verzwakt dat het bedrijf ten onder ging in de kredietcrisis die kort daarna losbarstte. De Nederlandse onderdelen werden eind 2008 genationaliseerd, de Belgische bankactiviteiten werden verkocht. Aandeelhouders zagen daardoor de waarde van hun bezittingen in korte tijd veel minder waard worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 12 december 2017 16:56
    tien jaar later ,misschien zijn er een aantal beleggers niet meer ?
    Op een manier is het toch uitzonderlijk dat belegger (ook al stelt het niks voor ) toch iets in beweging gebracht heeft ?
    Hopelijk trekt men hier lessen uit ?
    Vb Imtech ,wat die gedaan hebben is nog veel crimineel dan fortis ?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links