Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligaties Pharming omgezet in aandelen

Obligaties Pharming omgezet in aandelen

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft de afgelopen periode bijna 10,6 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het biotechbedrijf deed dat vanwege de conversie van obligaties. Het aantal uitgegeven aandelen vertegenwoordigt 2 procent van de uitstaande aandelen.

Obligatiehouders zetten 26 procent van hun obligaties om in aandelen. Dat komt neer op een bedrag van 3 miljoen euro. Het uitstaande bedrag aan obligaties nam af tot 8,5 miljoen euro.

Tegelijkertijd hebben houders van 1,6 miljoen warrants ter verwerving van aandelen Pharming deze 'niet-contant' uitgeoefend. Daardoor werden bijna 1,3 miljoen nieuwe aandelen Pharming uitgegeven.

Volgens topman Sijmen de Vries van Pharming is de conversie goed nieuws voor aandeelhouders, onder meer door lagere rentelasten voor het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19:00 Pharming lost voor 123 miljoen euro aan obligaties af
  2. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming

Gerelateerd

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 december 2017 08:13
    Zeer eenvoudige samenvatting van het persbericht. Jammer.
    Hierbij het bericht dat de heer de Vries op het forum plaatst.

    Goedemorgen Pharming-volgers,

    Bijgaand de tekst van een persbericht dat we zojuist hebben gepubliceerd nav de conversie van gewone obligaties door obligatiehouders.

    Met vriendelijke groet,

    Sijmen de Vries, CEO Pharming Group N.V.
    -------------------------

    Pharming maakt een belangrijke conversie van gewone converteerbare obligaties bekend

    Obligatiehouders zetten 26% (€ 3,0 miljoen) van hun obligaties om in Pharming-aandelen

    Leiden, 5 december 2017: Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat het in totaal 10.563.380 nieuwe aandelen heeft uitgegeven binnen het aantal dat is toegewezen voor conversie van de Gewone Converteerbare Obligaties (de "Obligaties"), voor het inwisselen van € 3,0 miljoen (26%) aan Obligaties die door hun houders worden geconverteerd. Hiermee is het uitstaande bedrag aan Obligaties afgenomen tot € 8,5 miljoen.

    Het aantal uitgegeven aandelen vertegenwoordigt 2,0% van de uitstaande aandelen direct voorafgaand aan de uitgifte. Het aantal uitstaande aandelen na deze conversie bedraagt 546.159.377.

    Tegelijkertijd hebben houders van 1.634.483 warrants ter verwerving van aandelen Pharming hun warrants niet-contant (‘cashless’) uitgeoefend, resulterend in de uitgifte van 1.264.664 nieuwe aandelen Pharming. Deze warrants waren in de afgelopen vier kwartalen verantwoordelijk voor een deel van de financiële aanpassing aan het einde van elk kwartaal. Daarom zal deze uitoefening bijdragen aan beperking van de omvang van deze IFRS-aanpassingen.

    Aangezien de conversie plaatsvindt binnen het volledig verwaterde kapitaal (conversierechten meegerekend), is er geen netto-effect op het beschikbare aandelenkapitaal ('headroom'), dat overigens door de niet-contante uitoefening van warrants enigszins verbetert tot 142.906.743 aandelen.

    Dr Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt over de conversie:
    "Deze vroege conversie is goed nieuws voor de aandeelhouders van Pharming. Het vermindert het effect van deze obligaties op onze kwartaalresultaten met meer dan 25%, waarbij de verandering in de onderliggende waarde van de conversieaandelen verantwoordelijk is voor de grote niet-contante financiële aanpassingen onder IFRS.”
    “Deze conversie bespaart Pharming ook cash en verbetert de bedrijfsresultaten door lagere rentebetalingen. De cashless uitoefening van de warrants zal ook helpen bij vermindering van niet-contante aanpassingen ieder kwartaal, en verkleint het toekomstige verwateringsrisico door deze warrants."

    – E I N D E P E R S B E R I C H T –

    [/quote]
  2. TradeMaarRaak 5 december 2017 08:56
    Die aandelen zullen waarschijnlijk al verkocht zijn; 10 miljoen aandelen is een beperkte dagomzet in aandelen Pharming. Misschien zijn er nog aandelen bewaard door de (voormalig) obligatie houders of warrant uitoefenaars, maar dan zullen ze die waarschijnlijk bewaren met het doel pas op een hogere koers te verkopen.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,881 17:35
+0,013 +1,50%
Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links