Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer positieve dag op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde woensdag verder op de plussen van een dag eerder. In de AEX werd de kopgroep gevormd door staalconcern ArcelorMittal en verzekeraar NN Group. In de MidKap zakte Philips Lighting na de verkoop van een belang door voormalig moederbedrijf Philips.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,4 procent hoger op 545,97 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 828,30 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent.

Londen bleef achter met een min van 0,5 procent. De mogelijke doorbraak in de brexit-onderhandelingen stuwde het Britse pond waardoor de exportbedrijven onder druk stonden.

NN Group

NN Group en ArcelorMittal waren de grootste stijgers in de AEX met winsten tot 3 procent. Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij met een min van 2,4 procent.

In de MidKap steeg PostNL 2,4 procent. Het postbedrijf ziet financieel topman Jan Bos in het tweede kwartaal van volgend jaar vertrekken. Air France-KLM won ruim 2 procent. De luchtvaartcombinatie gaat haar samenwerking met het Indiase Jet Airways verder uitbreiden.

Philips Lighting

Philips Lighting was de grootste daler in de MidKap met een verlies van 3,9 procent. Philips verkocht 17,1 miljoen aandelen van zijn voormalige verlichtingsdochter voor 32 euro per stuk. Verzekeraar ASR daalde 2,4 procent na een handelsbericht.

Op de lokale markt dikte Value8 5,6 procent aan. De investeerder laat de problemen met de jaarrekening over 2016 achter zich en zal volgens topman Peter Paul de Vries het jaarverslag over 2017 ,,ruim binnen de tijd’’ publiceren.

Siemens

In Frankfurt won Siemens 1 procent. Het Duitse concern zal volgens The Wall Street Journal zijn medische divisie naar de beurs in Frankfurt brengen. Het onderdeel is een belangrijke concurrent van Philips.

London Stock Exchange (LSE) won 1,8 procent na het vertrek van topman Xavier Rolet. Rolet had vorige maand laten weten eind volgend jaar op te stappen, maar die aankondiging leverde volgens hem zo veel negatieve publiciteit op dat langer aanblijven schadelijk zou zijn voor het beursbedrijf.

De euro was 1,1836 dollar waard, tegen 1,1878 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 57,87 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 63,53 dollar per vat.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links