Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winsten op koersenborden New York

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zaten dinsdag in de lift, waarbij de Dow-Jonesindex en S&P 500 nieuwe records bereikten. De aandacht van Wall Street ging vooral uit naar Washington waar de beoogde nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, door de Senaat aan de tand werd gevoeld voordat zijn voordracht wordt goedgekeurd.

De Dow noteerde in de tussentijdse handel 0,7 procent hoger op 23.740 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 2617 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6892 punten.

Fed-bestuurder Powell is door president Donald Trump voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Hij moet in februari het stokje overnemen van Janet Yellen wiens termijn dan afloopt. Powell heeft al aangegeven dat zijn beleid zal voortborduren op dat van voorganger Yellen en dat er geen grote veranderingen zullen plaatsvinden onder zijn leiding.

Financiële fondsen

De financiële fondsen stonden bij de winnaars op Wall Street. Zo gingen de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs, Wells Fargo, Bank of America, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Citigroup tot 2,1 procent vooruit.

De stemming bij beleggers kreeg ook steun van een cijfer over het consumentenvertrouwen van marktonderzoeker Conference Board. Daaruit bleek dat het vertrouwen van Amerikanen in de economie naar het hoogste niveau in zeventien jaar is gestegen.

Emerson

Verder ging de aandacht uit naar Emerson (plus 3,1 procent). De industrieel automatiseerder doet geen pogingen meer om branchegenoot Rockwell Automation (plus 2,3 procent) over te nemen. Rockwell wees drie keer een overnamebod van Emerson, dat zo'n 30 miljard dollar overhad voor de overname, af.

Keten van sportcafés Buffalo Wild Wings (plus 6,3 procent) wordt overgenomen door investeerder Roark Capital Group dat ook eigenaar is van onder meer fastfoodketen Arby's. Roark betaalt 2,9 miljard dollar voor Buffalo Wild Wings, inclusief schulden. De overname betekent dat het bedrijf achter de sportcafés van de beurs verdwijnt.

De euro was 1,1867 dollar waard, tegen 1,1878 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 57,95 dollar en Brentolie zakte 0,3 procent tot 63,62 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 28 november 2017 21:24
    quote:

    Henkiepenkie63 schreef op 28 november 2017 21:15:

    Is dit het begin van de eindejaarsrally
    Die eindejaarsrally is begin dit jaar al begonnen. Jammer genoeg heb ik mijn aandelenbezit in verband met de risico's flink beperkt. Ik beleg sinds 1987 en ik kan de k/w's die ik zie nauwelijks geloven. Ik parkeer mijn bezit maar wat langer, ik heb genoeg gezien om te weten dat dit niet normaal is.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links