Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen over breed front omlaag

Beurzen over breed front omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag over een breed front omlaag. Beleggers namen wat winst voorafgaand aan de Amerikaanse inflatiecijfers en winkelverkopen, die later op de dag bekend worden gemaakt. Op het Damrak veerde het geplaagde Altice op na de zware koersval van een dag eerder.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1 procent lager op 536,09 punten. De MidKap verloor 0,9 procent tot 808,71 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden 0,6 tot 1,3 procent in.

Grootste daler in de AEX was chipmachinemaker ASML met een verlies van 2 procent. ArcelorMittal volgde met een min van 1,7 procent. Het staalconcern had dinsdag ook al een slechte dag met een koersdaling van 5 procent. Altice was de enige stijger bij de hoofdfondsen met een plus van 3,6 procent. Een dag eerder kelderde het telecom- en kabelbedrijf nog meer dan 13 procent.

PostNL

In de MidKap sloot PostNL de rij met een min van 2,4 procent. FNV gaat volgende week acties op touw zetten bij het postbedrijf. De vakbond is boos omdat PostNL geen gehoor heeft gegeven aan een ultimatum voor een beter cao-bod. Beursintermediair Flow Traders en luchtvaartcombinatie Air France-KLM waren de enige stijgers met winsten van 2 en 0,9 procent.

VolkerWessels stond een fractie lager. Het bouwbedrijf sleepte samen met Boskalis (min 1,6 procent) en het Britse Atkins een opdracht binnen van 19,5 miljoen euro voor een kustbeschermingsproject in het Verenigd Koninkrijk.

Stern Groep

Bij de kleinere bedrijven zakte Stern Groep meer dan 3 procent. Volgens de autogroep wordt het moeilijk om dit jaar het recordresultaat van 2016 te evenaren. Op de lokale markt verloren softwarebedrijf Tie Kinetix en wetenschappelijk uitgever Brill respectievelijk 4,8 en 1,9 procent na inzage in de boeken.

Airbus dikte 2,6 procent aan in Parijs. De Europese vliegtuigbouwer heeft op de luchtvaartshow in Dubai zijn grootste order ooit aangekondigd. De Amerikaanse investeerder Indigo Partners heeft in totaal 430 vliegtuigen besteld. Daarmee is een bedrag van bijna 50 miljard dollar gemoeid.

De euro was 1,1840 dollar waard, tegen 1,1771 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 55,10 dollar. Brentolie zakte 1,2 procent in prijs tot 61,45 dollar per vat.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bil_2017 15 november 2017 15:08
  quote:

  rene66 schreef op 15 november 2017 14:30:

  De wereldeconomie loopt geweldig. Dit is eindelijk weer een rimpeltje. Alle doemdenkers even weer blij. Dan kunnen wij volgende week gewoon weer omhoog.
  Zolang de Euro stijgt en de Olie prijs zakt, zal de AEX naar beneden gaan.
  Daarbij komen geen bedrijven cijfers meer, dus weinig impulsen om naar boven te gaan.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links