Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam sluit met klein verlies

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies de handel uitgegaan. De AEX-index op Beursplein 5 stond een groot deel van de dag nog juist licht hoger, maar wist deze winst uiteindelijk niet vast te houden. Ook elders in Europa lieten de aandelenmarkten rode cijfers optekenen.

De AEX eindigde 0,3 procent lager op 553,80 punten. De MidKap ging 1 procent omlaag tot 845,36 punten. In Parijs, Londen en Frankfurt stonden minnen tot 0,7 procent op de koersenborden.

Tankopslagbedrijf Vopak, dat maandag nog ruim 6 procent verloor na een tegenvallend kwartaalbericht, ging aan kop in de AEX met een plus van 2,7 procent. Ook DSM was in de bovenste regionen te vinden met een winst van 0,9 procent. Digitaal beveiliger Gemalto bungelde onderaan met een min van 2,2 procent.

Altice

Altice zakte 2 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Het kabel- en telecomconcern raakte in de afgelopen twee handelsdagen 25 procent aan beurswaarde kwijt na een teleurstellende handelsupdate.

In de MidKap was PostNL een duidelijke verliezer met een koersdaling van 3,4 procent. Op maandag ging het aandeel van het postbedrijf nog ruim 4 procent omhoog, na een positief ontvangen handelsbericht. Verzekeraar ASR leverde 0,1 procent in. Toezichthouder ACM heeft ingestemd met de overname van de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali.

Beter Bed

Bij de kleinere fondsen op het Damrak moest Beter Bed het opnieuw ontgelden met een min van 3,5 procent. Beter Bed verloor vrijdag al 9 procent na tegenvallende cijfers en maandag ging nog eens meer dan 3 procent van de koers af door adviesverlagingen door ING en ABN AMRO. Metalenspecialist AMG was uitblinker bij de kleinere fondsen met een plus van 3,7 procent.

In Frankfurt zakte automaker BMW 2,8 procent vanwege tegenvallende resultaten. Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando verloor 5,7 procent na een verlaging van de winstverwachting.

Adecco

Het Zwitserse Adecco, het grootste uitzendconcern ter wereld, daalde 1,4 procent in Zürich door een teleurstellend kwartaalbericht. De Deense containervervoerder A.P. Möller-Maersk ging meer dan 7 procent omlaag in Kopenhagen in verband met een verlies in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,1571 dollar waard, tegen 1,1597 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 57,10 dollar. Brent werd 0,9 procent goedkoper op 63,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links