Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Arcadis overweegt verkoop architectuurtak

Arcadis overweegt verkoop architectuurtak

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis overweegt afscheid te nemen van zijn architectuurtak CallisonRTKL. De strategische opties voor het dochterbedrijf, zowel buiten als binnen de onderneming, worden de komende maanden in kaart gebracht.

Arcadis is al langer bezig zijn strategie grondig tegen het licht te houden, een proces waarover het de markt op 21 november bij wil praten. Het bedrijf kampt al enkele jaren met tegenvallende resultaten en zag nog geen jaar geleden topman Neil McArthur met ruzie vertrekken.

Onder het bewind van McArthur werd in 2014 het wereldwijd actieve architectenbureau Callison overgenomen en samengevoegd met het zeven jaar eerder aangekochte RTKL. Het dochterbedrijf heeft binnen Arcadis een min of meer zelfstandige positie.

Groeivooruitzichten

CallisonRTKL heeft 1700 mensen in dienst in Noord-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. Het onderdeel droeg vorig jaar 326 miljoen euro bij aan de omzet en 31 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat. De groeivooruitzichten voor de onderneming zijn volgens Arcadis goed.

Arcadis heeft Bank of America Merrill Lynch in de arm genomen als financieel adviseur. Het bedrijf is al langer bezig zijn gehele strategie tegen het licht te houden, na enkele jaren waarin de resultaten flink onder druk stonden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Arcadis

44,420 17 sep
-0,500 -1,11%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links