Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Topman: Royal Delft is ondergewaardeerd

DELFT (AFN) - Royal Delft (Porceleyne Fles) wordt ondergewaardeerd op de beurs. Dat heeft topman Henk Schouten van Royal Delft gezegd in een interview met De Telegraaf.

De onderneming bestaat naast Royal Delft, de maker van Delfts Blauw, ook uit Leerdam Crystal, BK Cookware en bestekmaker Kempen & Begeer. De koers staat nu op 8,60 euro, maar volgens Schouten bedraagt de intrinsieke waarde circa 12,50 euro. Volgens Schouten lijkt met name de waarde van het merk Royal Delft te worden onderschat door de markt.

Schouten haalt een aantal redenen aan waarom het aandeel ondergewaardeerd zou zijn, zoals de beperkte verhandelbaarheid van het aandeel en het halfjaarverlies van de onderneming. Dat kwam vooral door een kortingsactie van Albert Heijn, waarbij klanten van de supermarkt met korting pannen van concurrent Villeroy & Boch konden kopen.

Royal Delft werkt aan plannen om de resultaten te verbeteren. Zo moet volgens Schouten het aantal betalende bezoekers van de vestiging in Delft stijgen naar 130.000 per jaar. Daarnaast zal Delfts Blauw straks in dertig wereldsteden worden verkocht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 peter545 3 september 2017 16:47
  Gelooft hij zichzélf???
  Dit bedrijf is 'n lachertje:
  Winst van 2013 tm 2016 = E 450.000,00 = E 0,59 per aandeel;
  Uitbetaald dividend in die vier jaren = E 0,00.
  Boekwaarde (als alles tegen 100% van de waarde wordt verkocht = pakweg E 12,00 per aandeel.
  Dit bedrijf is al jaren zo goed als dood. Daarbij komt, dat bij een gedwongen verkoop van alle spullen hooguit 10% van de boekwaarde wordt ontvangen (= E 1,20 per aandeel)
 2. [verwijderd] 3 september 2017 17:19
  Het is een heel oud mooi bedrijf, veel historische waarde, en ze maken natuurlijk kwalitatief hoogwaardige producten.

  Die paar euroton winst of verlies is natuurlijk fictief, net als de notering trouwens.
  De familie Fenteneur van Vlissingen zit er in uit historisch normbesef, het gaat niet om de winst maar om het behoud van het bedrijf, een mooi streven, een nobel gebaar.

  Laten we hopen dat ze nog heel lang in de notering blijven...
 3. forum rang 4 peter545 3 september 2017 18:09
  Historisch normbesef = mooi en daardoor betrouwbaar. Echter, dit houdt in: een hang naar het verleden. Eb tja, dat brengt geen geld in het laatje en dát al gedurende vele jaren.
  Vroeger had dit bedrijf een goede relatie met de koffiemakerij Douwe Egberts (ook een van oudsher een Nederlands bedrijf). Sinds zij die relatie hebben verbroken, hebben zij moeite met reclame te maken welke aansluit bij 'ouderwetse' gezinnen.
 4. Bonost 3 september 2017 23:09
  Ik vind dat nogal zwartgallige koffiepraat, peter545. Het enige waar het bedrijf moeite mee heeft is reclame maken voor hun produkten. Die zijn op zeker van hoogwaardige kwaliteit, alleen moet je ze wel aan de man brengen. Dus kom op meneer Schouten, graag aktie en omhoog die handelsgeest i.p.v. lullen en zeuren in de telegraaf. Het bedrijf moet zichzelf verkopen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Porceleyne Fles Koninklijke

10,400 16 sep
0,000 0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links