Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Flitshandelaren komen naar Amsterdam'

'Flitshandelaren komen naar Amsterdam'

AMSTERDAM (AFN) - Amsterdam is populair bij flitshandelaren die door de brexit een nieuwe thuisbasis in Europa zoeken. Ten minste vijf partijen die zich richten op dit type beurshandel hebben zich in de Nederlandse hoofdstad gevestigd of hebben plannen dat op korte termijn te doen.

Het is het eerste succesje voor de lobby die financiële bedrijven uit de City naar Amsterdam wil lokken, meldt Het Financieele Dagblad.

Werkgeverslobby VNO-NCW waarschuwde dat Nederland de komst van zakenbanken die als gevolg van de brexit willen verhuizen dreigt mis te lopen vanwege de strenge bonusregels die hier gelden. Het bonusplafond in Nederland geldt niet voor flitshandelaren omdat ze handelen met hun eigen kapitaal en geen klanten hebben.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Bonost 11 juli 2017 08:58
  "Werkgeverslobby VNO-NCW waarschuwde dat Nederland de komst van zakenbanken die als gevolg van de brexit willen verhuizen dreigt mis te lopen vanwege de strenge bonusregels die hier gelden."

  Flauwekul statement van VNO-NCW. Voor bedrijven die zich merendeels op het buitenland richt gelden gewoon de Europese regels. Nee, VNO-NCW wil gewoon van de strenge Nederlandse regel af, zodat ze zichzelf weer kunnen verrijken over de ruggen van hun werknemers heen.
 2. forum rang 5 Mijn Vriend 11 juli 2017 08:58
  Hoogste tijd van transaktiebelasting en geen boetes meer zonder gevangenisstraf: zie ook: "De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt een boete van 10.000 euro op aan de Spaanse vennootschap Lexon Capital voor marktmanipulatie. Lexon heeft de koers van vier aan de beurs in Amsterdam genoteerde aandelenfondsen gemanipuleerd." bron ANP
 3. [verwijderd] 11 juli 2017 10:44
  Het is het eerste succesje voor de lobby die financiële bedrijven uit de City naar Amsterdam wil lokken, meldt Het Financieele Dagblad.

  Zo worden we gemindcontrolled... en gaan we zaken 'lovenswaardig' vinden die, goed beschouwd, direct bij het oud-vuil als idioterie van de hand gedaan moeten worden.

  Kun je nagaan welk niveau een redactie van het FD tegenwoordig nog heeft.
 4. Cybres 12 juli 2017 13:41
  quote:

  Mijn Vriend schreef op 11 juli 2017 08:58:


  Hoogste tijd van transaktiebelasting en geen boetes meer zonder gevangenisstraf: zie ook: "De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt een boete van 10.000 euro op aan de Spaanse vennootschap Lexon Capital voor marktmanipulatie. Lexon heeft de koers van vier aan de beurs in Amsterdam genoteerde aandelenfondsen gemanipuleerd." bron ANP  Lexon Capital deed het met het handje, niks flitshandel aan.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare