Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Miljardenverlies voor Credit Suisse

Miljardenverlies voor Credit Suisse

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het vierde kwartaal een miljardenverlies geleden. Het financiële concern nam een voorziening voor een zaak in de Verenigde Staten rondom de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis. Dat drukte flink op het resultaat.

Credit Suisse zette een kwartaalverlies in de boeken van bijna 2,4 miljard Zwitserse frank, zo'n 2,2 miljard euro. Mede daardoor kwam het jaarverlies voor de tweede keer op rij negatief uit. De bank stopte 2,2 miljard frank extra in een potje voor juridische zaken, waaronder ook de recente miljardenschikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie valt.

De kapitaalbuffer van de bank, die scherp in de gaten wordt gehouden, kwam verder hoger uit dan marktkenners hadden gezien. Topman Tidjane Thiam sprak van een uitdagend en druk jaar, met een positief einde. Onder meer de divisie voor zakenbankieren deed in de laatste drie maanden van het jaar goede zaken.

Kostenbesparingen

Het positieve sentiment voor de bank heeft zich in de eerste weken van het jaar voortgezet, zo gaf Thiam aan. Ook zei hij dat de kostenbesparingen bij Credit Suisse voor op schema lopen. Plannen om het Zwitserse onderdeel naar de beurs te brengen om het kapitaal verder te laten groeien, zijn er nog steeds. Maar inmiddels wordt ook naar andere opties gekeken, zo gaf de bestuurder aan zonder dit verder toe te lichten.

In het personeelsbestand van Credit Suisse wordt daarbij verder gesneden. De bank gaf dinsdag aan dit jaar nog eens 5500 tot 6500 banen te schrappen. Vorig jaar verdwenen er al ruim 7000 banen bij Credit Suisse.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CS GROUP N

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CS GROUP N 9,580 16 jun
-0,056
-0,58%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links