Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Halliburton heeft lastig 2016 achter de rug

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in 2016 zijn omzet met een derde zien dalen en dieprode cijfers moeten schrijven onder druk van de moeizame marktomstandigheden in de olie-industrie. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde resultaten.

De omzet zakte met 33 procent in vergelijking met 2015, tot 15,9 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg ruim 5,7 miljard dollar. Dat kwam door grote afschrijvingen en een miljardenbetaling aan branchegenoot Baker Hughes vanwege de mislukte fusie tussen de twee bedrijven door weerstand van de Amerikaanse autoriteiten.

Het concern zag overigens in het vierde kwartaal de omzet wel weer licht aantrekken ten opzichte van de voorgaande periode, geholpen door voorzichtig herstel op de Noord-Amerikaanse oliemarkt. Halliburton verwacht dat de internationale oliesector pas weer in de tweede helft van dit jaar zal aantrekken.

Om de lastige marktomstandigheden het hoofd te bieden, schrapte het bedrijf uit Texas duizenden banen. Door de sterk gedaalde olieprijzen sneden oliebedrijven scherp in de investeringen en daar hebben dienstverleners als Halliburton veel last van.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Halliburton Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links